Бајернов мистер X: Нападач, Француз, игра у Бундеслиги!

Преговори су у току, знају се само ови подаци, не и име играча.

Фудбал 03.02.2019 | 17:00
Бајернов мистер X: Нападач, Француз, игра у Бундеслиги!
Јуче се појавила очекивана вест - "Данке, Вагнер", гласила је порука Бајерна из Минхена. Сандро Вагнер је отишао у кинеску Тјенђин Теду, а Бајерн ће на основу тога зарадити 15.000.000 евра. Баварци су дошли до новца, а отворило се и празно место на позицији нападача.

Просто питање које се намеће је - кога ће Бајерн довести на његово место?

Прва информација је гласила - никога. И она и даље може да се назове релативно тачном. Али никога ове зиме је скроз тачна формулација. Бајерн ради на довођењу играча за лето ове године и већ је у озбиљним преговорима.

Радио Монте Карло јавља да је Бајерн ступио у контакт с неименованим француским нападачем који већ наступа у Бундеслиги. Гигант из Минхена тражи замену за Вагнера, а како се може чути двојица највећих кандидата су Себастијан Але из Ајнтрахта и Аласан Плеа из Менхенгладбаха.

Њих двојица се највише уклапају у профил Бајерновог "мистер X"-а. С обзиром да о свему пише пословично добро упућени РМЦ, све ово треба схватити врло озбиљно.

Кренимо од Алеа. Овај момак наступа за Ајнтрахт из Франкфурта и савршено му прија друштво Луке Јовићау шпицу. Један су од најбољих тандема у Европи. Зато није чудо што су привукли пажњу на себе. Јовића је до сада тражило пола Европе, а Але је сада очигледно у Бајерновој орбити.

У досадашњем делу сезоне је постигао 11 голова, познаје Бундеслигу, услове у њој, убојит је, реализује шансе, има снагу, може да се загради и погоди. Све су то квалитети које Бајерн може да препозна у њему. То је у њему препознао и Њукасл, озбиљно се интересовао, али до сарадње није дошло.

Противкандидат му је Плеа, за кога је раније Даљен послао озбиљну понуду од 50.000.000 евра. То довољно описује о каквом се таленту ради. Плеа има 25 година, поникао је у Лиону, играо је и за Оксер, а највише смо могли да га упознамо у Ници где је играо фантастично. Редовно је постизао голове. Могао је вероватно да оде и у неки већи клуб од Менхенгладбаха, али се то испоставило као одличан потез. Купио је себи шансу да се докаже у једној од пет најбољих лига у Европи. И врло могуће је тако стигао на радар Бајерна из Минхена.

Летос је плаћен 23.000.000, а сада очигледно има клубова и који би за њега платили 50.000.000 евра. Можда је то баш Бајерн.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар