Крстајић: "Дружина" помогла Јовићу у Франкфурту!

Младен Крстајић окупљеним новинарима у Бањалуци говорио о квалификацијама за ЕУРО, атмосфери међу "Орловима", трансферу Светозара Марковића, Луки Јовићу. . .

Фудбал 01.02.2019 | 22:00
Крстајић: "Дружина" помогла Јовићу у Франкфурту!
На осмој по реду манифестацији "Дан фудбала" у Бањалуци, коју заједнички организују Фудбалски савез Републике Српске присуствовали су бројни високи гости из области спортског и друштвеног живота, а међу њима је био и селектор Србије и предсједник Радника из Бијељине Младен Крстајић.

Прошле године Крстајић је проглашен за најбољег спортског радника Републике Српске. Овај пут је присуствовао као гост и упркос томе што то протоколом није било предвиђено ипак је пристао да одговори на неколико питања окупљеним новинарима.

Селектор репрезентације Србије се у уводним ријечима захвалио Фудбалском савезу Републике Српске, Спортском журналу на позиву.

"Када год дођем у Бањалуку, осјећам се угодно и лијепо. Волио бих да има још више оваквих манифестација. Тада бих долазио чешће", почео је у шаљивом тону своје обраћање бањалучким медијима Младен Крстајић.

"Ова година је показала да Република Српска има одличних фудбалера, судија, спортских радника и људи који су заслужени за награде које су добили. Вјерујем да ће у будућности ситуација бити много боља".

У години иза нас Крстајић је предводио Србију на Свјетском првенству у Русији. "Орлови" су такмичење окончали у групној фази, да би одличним резултатима у Лиги нација изборили пласман у Лигу Б и задржали шансу да се кроз бараж Лиге Ц пласирају на Европско првенство. Шансу имају и кроз квалификације.

"Што се тиче моје године, као и свака у мом животу - спремам се максимално и студиозно у пословима који ме очекују. Било је турбулентно, али ми је драго да смо изгурали онако како смо жељели. Квалификације нам почињу у марту, група није нимало лака. Ту је Португал, актуелни европски првак, увијек незгодни Украјинци али и ми који желимо да након 20 година наступимо на Европском првенству".

Крстајић истиче добру организацију и атмосферу која је краслиа његов тим у протеклом периоду.

"Без обзира на неке ствари које су се писале, и што је требало и што није, Србија је изнад свих нас и њој требамо да служимо".

У протеклом периоду све више се пише о одласку Светозара Марковића из Партизана. Момак из Бијељине је одличним играма привукао пажњу клубова широм Европе, али Крстајић сматра да је још рано за његов одлазак из Србије.

"Заиста се ради о великом таленту и мислим да је будућност српског фудбала. У овоме моменту, када бих ја одлучивао о његовој каријери, покушао бих да што дуже остане у Партизану, барем још двије-три године. Важно је да 'одигра', стабилизује се и уђе у младу селекције Србије што је приоритет у овоме тренутку за њега. Све остало би било прерано - да оде преко и покуша направити нешто јер за све има времена. Он има 18 година и мислим да је мало рано. Треба да остави печат у свом клубу и да ту направи неки корак и са тим направи неку одскочну даску за даље".

Још један момак из Бијељине о којем "бруји" Европа је Лука Јовић. Сјајни нападач Ајнтрахта из Франкфурта је први стријелац Бундеслиге и жеља мадридског Реала, Барселоне...

"Експлодирао је. Мало ко је очекивао ове партије од њега јер је неко вријеме био запостављен у Бенфици па је отишао у Франкфурт. Нова лига, држава, систем игре, али се он сјајно снашао. Мислим да му је помогао и Мијат Гаћиновић, а и Анте Ребић. Сада је ту и Филип Костић и они су права дружина и види се атмосфера међу њима. Шта год одлучи у овом моменту, он је себе полако изградио у једног врсног нападача и показаће то у каријери", закључио је Младен Крстајић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар