Новак: Четири Слема у исто вријеме?!

Не знам, али је РГ велика мотивација! Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, вратио се Европу где је дао кратак интервју француским медијима.

Тенис 02.02.2019 | 20:30
Новак: Четири Слема у исто вријеме?!
Српски играч освојио је 15. Грен слем у каријери, пошто је у недељу у финалу савладао Рафаела Надала у три сета.

"Грен слемови су највећи догађаји које имамо у тенису. Наравно да желите да играти најбоље на њима, али у исто време не смемо заборавити на остале турнире који су такође велики, као што су Мастерси из 1000 серије", рекао је Ђоковић у Ници.

Новак сада у свом власништву има последња три Грен слема (Вимблдон, УС опен, Аустралијан опен) и у Паризу има шансу да у исто време има сва четири велика турнира.

"Следећи је Ролан Гарос, али он је тек крајем маја. Има доста времена до тад, имам да одиграм још доста турнира на бетону и шљаци. Сезона је дугачка, али радујем се такмичењу, пре свега се радујем мом опоравку, пуњењу батерија. Колико је важно одморити се, исто тако је важно и тренирати", казао је српски тенисер.

Новак истиче да је Отворено првенство Француске велика мотивација за њега јер има могућност да буде власник сва четири Грен слема у исто време.

"Ово је тек почетак сезоне, а да ли ћу успети да будем у поседу сва четири у исто време – не знам... Имаћу шансу на Ролан Гаросу и очигледно да ми је то велика мотивација", закључио је Ђоковић.

Следећи турнир на којем би наш тенисер требало да учествује је Мастерс у Индијан Велсу који је Новак освајао пет пута.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар