Провјера која је промијенила Звездину нарав!

Био је то меч по идеалним мерама Владана Милојевића, можда и преломни када је у питању припрема екипе и уигравање за почетак пролећног дела сезоне.

Фудбал 31.01.2019 | 13:15
Провјера која је промијенила Звездину нарав!
Против Нордхаузена на моменте неповезано, често и без оне течне игре која се очекивала против једног нижелигаша, али је у окршају с Аустријом све било у потпуности другачије. Бечлије, озбиљно осокољене победом над Динамом из Загреба од пре неки дан, жестоко су ушле у окршај с Црвеном звездом, очигледно и са намером да на исти начин обаве посао и против српског шампиона. Али, налетели су на прави контраудар.

Окршај, који је више личио на такмичарски меч, идеално је послужио Црвеној звезди. Београђани су на мотивацију противника узвратили још већим мотивом, док су на жустрину одговорили још жустрије. Био је то меч по идеалним мерама Владана Милојевића, можда и преломни када је у питању припрема екипе и уигравање за почетак пролећног дела сезоне.

Црвено-бели су данас у Белеку личили на озбиљну европску екипу, која је била решена да у свим сегментима игре надмудри квалитетног противника и дође до резултата, иако он није био примаран.

„Добра провера, апсолутно такмичарска утакмица. Ја волим да играм против јаких противника, у таквој утакмици можете да видите недостатке. Много сам задовољан односом, резултат је битан, али не примаран у овом делу припрема. Добро смо трчали, алтернативно испробавамо неке играче, апсолутно смо задовољни“, јасан је био Владан Милојевић у краткој анализи утакмице.

Црвена звезда је очигледно кроз велике изазове у Лиги шампиона научила како се игра прави, мушки фудбал. Није дозволила противнику да енергијом и жестином обезбеди контролу игре и резултата. Црвено-бели су до поседа дошли одговорним приступом, али пре свега кроз пас игру, апсолутно су добили битку на средини терена и показали да су у овом тренутку за класу испред Аустрије.

Београђани су на добром путу и да својој игри додају још један квалитативни сегмент, који јој је озбиљно неодстајао у протеклих годину и по дана, а то је скок игра. Голови главом били су нешто што је красило клуб из Љутице Богдана деценијама уназад, затим се лутало са проналажењем правих решења, али је сада јасно да би то могао да постане нови „кец из рукава“ овог тима на пролеће. Вечерас је такав начин игре директно донео победу, а могао би да представља кључни фактор и на пролеће, али и када се буде одлучивала судбина у европским квалификацијама.

Главни човек за то могао би да буде Немања Милуновић, који је и вечерас показао да се феноменално сналази у противничком шеснаестерцу.

„Прекиди су јако битан сегмент у савременом фудбалу. У сваком случају, добили смо квалитет више са Милуновићем, којег краси статистика јако доброг дуела. И у пољу је јако добар, а што се тиче прекида и офанзивно и дефанзивно јако опасан. Као што сам рекао, у савременом фудбалу је то врло важан детаљ и када је реч о офанзиви, али дефазниви“, додао је Милојевић.

Сличну утакмицу, можда и још жустрију треба очекивати са три дана. Када ће у исто време (15 часова) противник Црвеној звезди бити стари дужник Лудогорец.

Бугарски шампион у својим редовима има квалитетне, али пргаве играче, што би могло да донесе нови паклени, такмичарски окршај, на терену хотела Регнум. Ипак, то само може да послужи црвено-белима када је у питању додатно јачање самопоуздања пред сам финиш сезоне, када се буде јурила дупла круна.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар