Црногорац скочио са крузера

Црногорски држављанин Енис Махић рођен у Пљевљима, који је радио за америчку компанију Ројал Карибијен са сједиштем у Мајамију на крузеру, 24. јануара скочио је са палубе у океан и од тада му се губи сваки траг.

Регион 30.01.2019 | 19:15
 Црногорац скочио са крузера
Послије потраге која је трајала 24х, локалне власти су је прекинуле јер је немогуће да неко буде жив послије тог времена. По неким сазнањима једино ко може да покрене и да преко Црногорске амбасаде контактира тамошње власти да организују макар још једном потрагу за њим је Министарство Спољних Послова у Црној Гори.

Министарство спољних послова Црне Горе је саопштило да су упознати са овим случајем и да ће информације добити ускоро.

Породици Махић речено да је Енис скочио својом вољом, па полицијска истрага није ни спроведена.

"Углавном су нам сви дали затворене информације. Ступили смо у контакт са капетаном брода и његовим колегама. Сви углавном кажу да ништа нису видели, нити чули. Током истраге нису узете изјаве сведока. Они су сами установили да је урадио то својом вољом и то је то што се тиче њих" - кажу из породице Махић за ЦдМ.

Они су истакли да не губе наду и да ће макар бити пронађено тело.

"Нема никаквог разлога да би Енис сам скочио са палубе. На том броду је фино зарађивао и није имао никаквих проблема" - наводи породица.

Људи на друштвеним мрежама пишу коментаре подршке породици, а један је привукао посебну пажњу. Написао га је младић који тврди да је познавао Ениса и да је чак и сам радио за поменуту компанију прије пет или шест година.

Он је савјетовао породицу настрадалог младића да потражи доброг адвоката, јер ће само тако нешто моћи да уради по овом питању.

Иначе према писању сајта Крузлоуњуз, ово није усамљен случај када се ради о запосленима на крузерима. Два члана посаде на бродовима ове компаније али и један официр на броду фирме Селебрити крузис скочила су са палубе, очигледно у намјери да изврше самоубиство.

Након што се Никола Арнаутовић, српски држављанин који је радио на броду Карнивал обесио покренута је петиција да се као стални чланови посаде укључе и психолози.

По ријечима професора Роса Клајна, од 2000. године је на крузерима 335 људи скочило у море, од чега само прошлог мјесеца 26.

(Телеграф.рс/цдм.ме)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Са стране

30.01.2019 18:19

Ако нико ништа није видео и чуо, како знају да је момак скочио својом вољом?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

31.01.2019 09:17

Гарант су му помогли неки "рекетаси" да скоци...

Name

е да

30.01.2019 18:24

Сауцесце породици.Оградили су се те компаније..све је самоубиство...нит це га наци нит це успјети преко адвоката...ал опет ...треба покусати...ионако им је зивот упропастен..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Убијен

31.01.2019 13:36

Свако ко хоће да се убије бира што безболнији и бржи начин.Скочити у оцеан и давит се, мора човијек да буде велика дилеја.Момак је дефинитивно убијен и како се већ зна није ни први ни последњи...Нажалост!!!Мислим да се неће никад сазнати како и зашто и да ни адвокат нема шансе да ишта уради по том питању...Саучешће породици...

ОДГОВОРИТЕ