Краљ великих турнира! Ноле у марту престиже Федерера?

Новак Ђоковић могао би у априлу да постане тенисер са највише освојених великих турнира у историји.

Тенис 01.02.2019 | 22:50
Краљ великих турнира! Ноле у марту престиже Федерера?
Ђоковић је у недељу у Мелбурну освојио седми Аустралијан опена, 15. Гренд слем, а укупно 52. титулу на великим турнирима које осим ГС чине још Мастерси и Завршни мастерс.

Има две више од Рафаела Надала, а испред њега је још само Роџер Федерер са 53 трофеја са главних турнира.

То значи да би Ђоковић већ крајем марта могао да престигне Швајцарца у овом сегменту и тако направи још један корак ка статусу најбољег тенисера свих времена.

Прилику да се изједначи са Федерером имаће 7-17. марта на првом Мастерсу сезоне у Индијан Велсу, а уколико слави у Калифорнији, што је до сада чинио пет пута, рекорд ће да се чека у Мајамију који је на програму 18-31. марта.

"Свестан сам да је писање историје спорта који искрено волим нешто посебно. Наравно, то ме мотивише. Играти Гренд слемове, највеће АТП турнире, то су моји главни циљеви у наредним сезонама. Желим да се концентришем на напредак своје игре и генерали напредак – психички, физички, емотивни, како бих био способан да играм на највишем нивоу и у наредним годинама", рекао је Ђоковић.

Ђоковић је до 52 ттиуле стигао на 173 наступа на такозваним "мејџорима" што значи да осваја трофеј на свака 3,3, док је Федерер своје 53 узео на 223 велика турнира што је титула на свака 4,2. Трећепласирани надал има 50 на 174, па је његов просек 3,5.

И Србин и Швајцарац ће се у Индијан Велсу борити за своју шесту титулу на првом Мастерсу сезоне.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар