Дијелови сједишта авиона, пронађени на француској обали!

"На основу прелиминарних испитивања, можемо да потврдимо да се вероватно ради о јастуцима из несталог авиона", наведено је у кратком саопштењу и додаје да рониоци и даље не могу да започну потрагу јер временски условни то не дозвољавају!

Фудбал 30.01.2019 | 20:40
Дијелови сједишта авиона, пронађени на француској обали!
Два седишта пронађена су на плажи близу Сартенвија, градића на обали Енглеског канала, који се налази отприлике на половини ваздушног пута између Нанта и Кардифа.

Авион типа "Пипер ПА-46 Малибу", којим је Емилијано Сала летео у понедељак, 21. јануара на прегледе и промоцију у новом клубу, нестао је са радара управо у том пределу француске обале, а седам дана касније појавили су се и наговештаји првих резултата приватне истраге коју је покренула породица аргентинског фудбалера.

"Аир Аццидентс Инвестигатион Бранцх" саопштио је да је део јастука са седишта авиона који би могао да припада "Малибу Пипер" моделу пронађен на плажи у понедељак ујутру, док је други пронађен недалеко одатле касније у току дана.

Авион, којим је управљао 60-годишњи пилот Дејвид Ајботсон (за ког је касније установљено да није имао важећу легитимацију), нестао је са радара на отприлике 15 километара северно од Острва Гернзи, које припада Уједињеном Краљевству, а које се налази 48 километара западно о Нормандије.

"На основу прелиминарних испитивања, можемо да потврдимо да се вероватно ради о јастуцима из несталог авиона", наведено је у кратком саопштењу и додаје да рониоци и даље не могу да започну потрагу јер временски условни то не дозвољавају.

"Та фаза потраге би требало да почне до краја недеље", додато је.

Француске и енглеске власти релативно брзо окончале су потрагу за несталом летилицом, након чега је уз донације из разних крајева света сакупљено потребних 300.000 фунти за покретање приватне акције за коју се породица несталог Сале одмах одлучила.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар