Мачке породице Мићко

Као неко ко воли животиње, радијска водитељка Марија Мићко тражила је дуго правог кућног љубимца. Иако је одувијек вољела мачке, ни слутила није да ће долазак Луне И Норе промијенити њен живот. Једна од њих је ријетка врста хималајске мачке.

Занимљивости 30.01.2019 | 14:50
Мачке породице Мићко
Када се кући врати с посла, Марија Мићко зна да најљепши дио дана тек предстоји јер ће своје вријеме дијелити са Луном и Нором, мачкама које ова водитељка сматра равноправним члановима породице. Прву мацу набавила је на препоруку кардиолога јер је имала проблема са срцем, те је послушала савјет И сада каже да не може да замисли живот без њих. Луна је веома ријетка раса мачке у БиХ. Ријеч је о хималајској мачки, која је у ову породицу дошла прије неколико мјесеци из Бјеловара.

Иако на први  поглед може оставити утисак озбиљне  или чак љуте животиње, истина је заправо да је велика маза и да ужива у мажењу и дружењу са људима.

Ова мачка је и веома паметна, те за врло кратко вријеме усваја бројне команде, а за парче омиљене хране спремна је и да прескаче кроз обруч.  Луна није сама, Марија већ три године у стану има и Нору, мачку која је већ имала и младе. Иако нису исте расе за врло кратко вријеме су се сложиле.

Марија каже да не може замислити ни један дан без својих љубимаца, колика је љубав показује и то да им и сама креира гардеробу и бројне реквизите за игру и дружење, а ни оне не штеде на љубави. Сваки дан с прозора посматрају паркинг на који ће доћи аутомобилом, и трче да своју власницу дочекају на вратима, утркујући се која ће прије заузети мјесто у њеним рукама.



БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар