У НОВОМ уговору Пантића и Челсија пише - ТРИ МИЛИОНА!

Данило Пантић и Челси продужили уговор до 2021. године. Откупна клаузула је 3. 000. 000 евра.  Партизан, Челси, Дача Пантић и 3. 000. 000 евра! Статус младог репрезентативца требало би да буде решен до краја сезоне.

Фудбал 31.01.2019 | 13:00
У НОВОМ уговору Пантића и Челсија пише - ТРИ МИЛИОНА!
Данило Пантић ће до краја сезоне носити дрес Партизана, до када важи договор који су црно-бели склопили са Челсијем око позајмице некадашњег ђака Партизанове школе.

Талентовани везиста је у међувремену продужио уговор са "плавцима" до 2021, а његов евентуални раскид сада је знатно неповољнији, јер је откупна клаузула вредна 3.000.000 евра!

Челници Партизана раније су имали у плану да се са енглеским клубом договоре око откупа, међутим, ситуација сада делује компликованије по Београђане.

Поменута цена знатно премашује финансијске могућности "парног ваљка" и уколико други клуб буде био заинтерсеован за младог фудбалера, мале су шансе да ће Партизан успети да направи са Челсијем нови договор око продужетка сарадње.

О евентуалном откупу двадесетдвогодишњег фудбалера више нико и не размишља у Хумској.

Пантић се пре годину и по на изненађење многих вратио у Хумску, у којој је фудбалски оживео. Провобитан договор Партизана и Челсија око позајмице важио је годину дана, а прошлог лета је договорено да Дача међу црно-белима остане још једну сезону.

Месеци истине пред Партизаном. Може ли овај тим на пролеће боље него јесенас, хоће ли бити одбрањен пехар Купа Србије, да ли ће игра бити садржајнија после првих припрема под командом Зорана Мирковића, колико је реално очекивати пласман у групну фазу УЕФА такмичења крајем августа...

У низу дилема, над Хумском 1 лебди још једна: какав је статус Данила Пантића?

Везиста Челсија, на позајмици међу црно-белима, важи уз Марка Јанковића за најкреативнијег фудбалера садашње генерације и логично је запитати се хоће ли и наредне сезоне носити дрес Парног ваљка. Ако Партизан жели да га задржи потребно је да плати 3.000.000 евра! На толико је постављена откупла клаузула у уговору о позајмици младог репрезентативца српском клубу. Убачена је на инсистирање лондонских Плаваца, кад су летос најпре и сами продужили сарадњу са Пантићем до јуна 2021, а затим са Партизаном потписали споразум о другој позајмици у последње две сезоне.

Челсијева пракса је да фудбалере на које тренутно не рачуна шаље на зајам - чак 42 таква су тренутно расута по свету - а постављањем откупних клаузула осигура прилив новца на који тешко да би могао да рачуна ако би неко од њих само тренирао у центру "Кобам". Пантић је свестан да код Мауриција Сарија не може да очекује шансу, али је питање да ли Партизан има новца да га задржи трајно и тако добије играча 100 одсто у свом власништву, од ког би могао да црпи и спортски и економски бенефит. Ако је судити према последњим дешавањима - не, јер је чак и 400.000 евра, колико је је Стромсгодсет тражио за Токмака Нгуена било превише, па је хитроноги везиста пореклом из Кеније завршио у Ференцварошу. Ако се тако посматрају ствари Данило Пантић ће после две сезоне у Партизану каријеру наставити на новој адреси...

Под условом да у међувремену набаве новац црно-бели би могли да откупе његов уговор, а док се то не деси, пред стручним штабом је додатни изазов: шта са Дачом Пантићем? На једној страни, неко би рекао "зашто се разиграва играч на ког клуб у наредној сезони неће моћи да рачуна?" или "какву корист од тога Партизан има?", међутим, има ли Бата Мирковић луксуз да се, тек тако, одрекне једног од ретких фудбалера актуленог састава способног да направи разлику на терену? Поготово што је било утакмица на којима је тим трокирао без његове помоћи.

Наравно, на крају се пита и сам играч. Неколико пута је јавно истицао да му прија повратак на Топчидерском брду, међутим, ни његови класићи из генерације 1996. нису више у Партизану. Андрија Живковићје отишао после три сезоне, од чега је заврших шест месеци био суспендован, Миладин Стевановић провео две године на релацији Телеоптик - Хумска, а Немања Радоњић није ни стигао да дебитује за први тим. Можда после две године у српском фудбалу жели и сам више, да опет проба у иностранству, а приде га на лето чека Првенство Европе за младе репрезентације, где сам себи може да подигне цену.

Ова од 3.000.000 евра делује, из садашње перспективе, за Партизан недостижна.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар