Атаман: Речено нам је, да Тео жели да дође у Ефес!

Тренер Анадолу Ефеса, Ергин Атаман, је открио да је потенцијални репрезентативац Србије, Милош Теодосић, имао жељу да ове сезоне пређе у његов тим.

Кошарка 02.02.2019 | 17:30
Атаман: Речено нам је, да Тео жели да дође у Ефес!
"Рекли су нам да Теодосић хоће у Ефес!" Турски тренер Ергин Атаман отворено је говорио о детаљима неуспелог преласка српског плеја у Истанбул.

“Пре месец дана агенти Шејна Ларкина су нам рекли да га НБА тимови желе. Ларкин није могао овде да игра како је желео, а млад је играч чији је сан да се врати у НБА. Рекли смо им да морају да нам дају некога и понудили су нам Теодосића“, рекао је Атаман.

Турски стручњак је даље наставио:

“Ларкин је желео да оде, а речено нам је да Теодосић жели да заигра за Ефес. Прихватили бисмо ту понуди, само ако нам то не би одузело још више новца. Мислим да је тим који је желео Ларкина дигао руке. Такође, иако Клиперси не користе Теодосића, желели су да га користе у трејдовима. То нису наше одлуке, то су одлуке агената“, истакао је Атаман.

Српски плејмејкер је крајем године изјавио да би могао да се врати у Европу током ове сезоне, али је неопходно да најпре договори раскид уговора са Клиперсима.

Милош Теодосић проводи своју другу НБА сезону на клупи и не крије жељу да се врати у Евролигу. Међутим, Ел-Еј Клиперси нису за то.

Иако је недавно наговештена могућност да капитен српске репрезентације настави каријеру у Анадолу Ефесу, тренер тог тима Ергин Атаман објаснио је да неће бити те сарадње, због више разлога.

Турски тренер говорио је детаљно о преговорима и објаснио да је почетна идеја била позитивна, али да се у међувремену ситуација компликовала.

"Пре месец дана, агенти (Ефесовог плеја) Шејна Ларкина рекли су нам да га жели један НБА тим. Ларкин није могао овде да игра како је хтео и уз то је млад играч, који сања повратак у НБА. Рекли смо: 'Пустићемо Ларкина, али морају да нам понуде играча да попуни његово место".

Тада је настала могућност да то буде управо Тео.

"Понудили су нам Теодосића. Ларкин је желео да настави свој сан о НБА лиги, а нама су рекли да Теодосић хоће да игра за Ефес. Прихватили бисмо ту понуду, само да нам не доноси финансијско оптерећење. Међутим, мислим да је у међувремену одустао тим који је желео Ларкина. Уз то, Клиперси су хтели да користе Теодосића у трејдовима, иако им није играо", објаснио је Атаман.

"Ништа од овога није пошло од нас, већ од агената који су хтели да учиниле срећним играче (Ларкина и Теодосића).

Тако је, по свему судећи, бар до даљег отпала могућност да Тео у дресу Ефеса опет заигра у Евролиги.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар