Тако је то кад си Јувентус!

Добијамо једног од најскупљих голмана у Серији А! Један меч за први тим Старе даме, а Самп разбија касу! Италија је на ногама!

Фудбал 30.01.2019 | 15:15
Тако је то кад си Јувентус!
Име и презиме Сампдоријиног голмана Емила Аудера познато је вероватно само страственим љубитељима Серије А, а поготово Јувентуса и Сампдорије. Међутим, име 22-годишњег чувара мреже ће ускоро запамтити цела Европа, пошто ће га Сампдорија бар на неко време учинити једним од најскупљих голмана у Италији свих времена!

Италијански Скај је затресао Чизму информацијом да Сампдорија договара завршне детаље трансфера једног од најбољих младих голмана Серије А и то по цени од 20.000.000 евра!

Цела операција је донекле компликована. Аудеро је у Сампдорију стигао летос као позајмљен играч Старе даме, уз опцију откупа на 14.000.000 евра. Разлог зашто Самп жели да плати Јувентусу 20.000.000 евра лежи у томе што у договору два клуба постоји опција по којој Бјанконери Аудера могу да откупе у будућности за поменуту суму новца. Дакле, Самп Јувентусу плаћа управо ту клаузулу, како би она била заувек избрисана.

Јувентус ће, међутим, имати опцију да у будућности изједначи било коју понуду која буде стигла заАудера! Подсетимо, Аудера је последњих седмица скенирао Арсенал, који је у потрази за наследникомПетра Чеха. Арсенал је, наводно, озбиљно заинтересован, а Сампдорија верује да би за младог голмана могла да добије можда чак и дупло више новца од уложеног! Оно што је већ сада извесно јесте да ће Емил Аудеро, који је у својој каријери одиграо само један меч за први тим Јувентуса, постати један од најскупље плаћених голмана у Серији А!

Уједно, ово је и највећи долазни трансфер Сампдорије свих времена! Досадашњи рекорд држи Дуван Запатакоји је летос плаћен Наполију 17.000.000 евра, а онда прослеђен на позајмицу у Аталанту за 14.000.000 европских новчаница.

У склопу све извеснијег званичног договора Сампдорија ће Јувентусу проследити младог везисту Дауду Петерса. У Италији се шушка да ће Јувентус новац од Аудера само преусмерити на куповину талентованог Ђеновиног штопера Кристијана Ромера. 

Какви послови за Сампдорију и Јувентус!

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар