Виландер: Новак је непобједив!

Седмоструки Гренд слем шампион, Матс Виландер, причао је о великој победи Новака Ђоковића над Рафаелом Надалом у финалу Аустралијан опена.

Тенис 30.01.2019 | 20:30
Виландер: Новак је непобједив!
Ђоковић је апсолутно надиграо Надала победивши га у три сета, чиме је освојио своју рекордну седму титулу у Мелбурну.

Виландер је похвалио Новаков сервис, али и целокупан перформанс који је пружио у финалу.

"Рафа је изгледао као сваки други Новаков противник на Аустралијан опену. Ђоковићев сервис је често потцењен, али мислим да је главна разлика између њих двојице на бетону та што Ђоковић из сервиса добија лаке поене. Изгледа као да Надал није сигуран одакле да ритернира, а приликом сервиса ништа лако не добија. Новак антиципира све што Надал ради и када он игра добро много боље чита Надалову игру него што то чини Надал", рекао јоеВиландер за Еуроспорт.

Виландер каже да су се многи надали да ће финале бити спектакл, али да то није био случај, те је наставио да хвали српског тенисера.

"Надали смо се да ћемо видети добар меч, да ћемо гледати више Рафиних форхенд паралела на Ђоковићев бекхенд, али он није успевао да преброди Новаков одлични бекхенд. Пре финала Ђоковић је лоптицу чекао иза основне линије, док сада константно био у терену. То би требало да буде немогуће против Надала. Хватао је лоптицу у пењању и није дао Надалу да дише", додао је Матс.

Прослављени Швеђанин каже да Новак сада зна тачно како да игра против Рафе.

"Има самопоуздање и зна како да игра против Рафе. Мислили смо да ће Рафа да игра рискантно, али Новак је једноставно непобедив. Три Гренд слема заредом четврти пут у каријери. Једном је био шампион сва четири ГС у исто време и то може и да понови. Не могу да дочекам да их поново гледам на Ролан Гаросу, ако до тога дође", закључио је Виландер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар