Легенда каже: Новак ће престићи Федерера!

Род Лејвер после великог финала Аустралијан Опена верује да Ђоковић може до рекордног броја гренд слемова.

Тенис 01.02.2019 | 20:30
Легенда каже: Новак ће престићи Федерера!
Род Лејвер уживао је са још 15.000 гледалаца уживо у сјајној партији Новака Ђоковића у финалу Аустралијан Опена.

Српски тенисер надиграо је највећег ривала Рафаела Надала и освојио рекордни, седми трофеј у Мелбурну.

Ђоковић је апсолутно доминирао против Шпанца (6:3, 6:2, 6:3), и први пут у каријери задао му пораз у финалу гренд слема у три сета.

Лејвер, легенда белог спорта, био је импресиониран Новаковом партијом.

Аустралијанац, који је у каријери освојио 11 гренд слем титула, верује да Ђоковић може да потуче рекорд Роџера Федерера од 20 трофеја са четири највећа турнира.

"Мислим да Роџер може да освоји још можда један Вимблдон, али он се не бори више као пре. Године утичу на то и његова снага није као што је била пре две године. Али, он је и даље сила са којом се треба борити", навео је 80-годишњи Лејвер, по коме носи назив и централни терен Аустралијан Опена.

За разлику од Швајцарца, који више није на нивоу као некада, Лејвер сматра да ће Новак још дуго доминирати тениским теренима.

"Када погледате Новака и његове игре у последње време, нарочито на гренд слемовима, сигуран сам да је кадар да направи још успеха. Ђоковић може да засени Федерера", поручио је легендарни Род Лејвер, који је као и Ђоковић, Федерер и Рафаел Надал освајао трофеје на сва четири гренд слема током каријере.

Роџер Федерер је рекордер са 20 гренд слем пехара, прати га Рафаел Надал са 17, док је Ђоковић у Мелбурну у недељу стигао до 15. трофеја.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар