Братић остаје у руководству НСРС

Посланици Народне скупштине РС одбацили су данас иницијативу ПДП да се на дневни ред друге сједнице парламента уврсти тачка која се односи на смјену Сенада Братића (СДА) с мјеста потпредсједника НС РС.   

Република Српска 29.01.2019 | 12:28
Братић остаје у руководству НСРС
Ову иницијатива није прошла јер је нису подржали посланици скупштинске већине, коју предводи СНСД.

Шеф Клуба СНСД Игор Жунић оптужио је ПДП да покушавају да буду већи Срби од СДС “јер се у двије партије очигледно ради о борби ко ће заузети примат”.

Коментаришући иницијативу ПДП за смјену Сенада Братића (СДА) с мјеста потпредсједника парламент Српске, Жунић је казао да се на тај начин жели направити хаос у РС.

– Желите да овдје правимо кризу у парламенту који је једини формиран на вријеме и усвојио буџет. Ово је очигледан покушај да се направи блокада парламента – казао је Жунић.

Народна скупштина је усвојила дневни ред сједнице у који је уврштен приједлог Владе Српске да по хитном поступку буде разматран приједлог закона о платама запослених у основним и средњим школама и ђачким домовима у Републици Српској.

У дневи ред уврштен је и приједлог закона о платама запослених у области високог образовања и студентског стандарда Републике Српске и приједлог закона о платама запослених у области културе Републике Српске, све по хитном поступку.

Није прихваћен приједлог посланика ПДП-а Драшка Станивуковића да у дневни ред буде уврштен извјештај о пословању Инвестиционо-развојне банке Републике Српске и фондова за 2015. годину.

(Агенције)

Коментари / 29

Оставите коментар
Name

ИСТИНА

29.01.2019 11:41

НИСТА ДРУГО НИКО НОРМАЛАН НИЈЕ НИ ОЦЕКИВАО. БАКИРОВЦИ НЕ ДАЈУ СВОЈЕ. МОЈ ЗУНИЦУ, ТИ ДА НЕКУ ДЕМАГОГИЈУ ПРИЦАС. ДРАГО НАМ ЈЕ ДА САМИ ПОТВРДЈУЈЕТЕ КО СУ ИЗДАЈНИЦИ РС И КО САРАДЈУЈЕ СА ,,САРАЈЕВОМ,,. ЈЕСТ, ТАМАН ЈЕ БРАТИЦ ПРИЈАТЕЉ РС. КАКО ВАС НИЈЕ СРАМОТА СВОЈИХ ГЛСАЦА, КАКО СТЕ ИХ ЛАГАЛИ ПРЕД ИЗБОРЕ; КО СУ ИЗДАЈНИЦИ, ОБОЈЕНЕ РЕВОЛУЦИЈЕ, КОМЕ КОМАНДУЈЕ САРАЈЕВО .. ЕВО СВЕ СЕ САД ЈАСНО ВИДИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.01.2019 12:04

Издајници ? О којим издајницима ти и остали стално писете? Овдје нигдје нема патриотизма само у главама И ублехама попут тебе. Овдје се ради о подјели функција , власти И “масти”. Само умна сиротиња се “пали” на ријец патриотизам . Док ви пуните себе муницијом патриотизма они пуне своје дзепове.

Name

тако је

29.01.2019 12:26

Сада се тек види ко су издајници у РС, а цијело протекло вријеме је приговарано СзП, а данас се то потврдило. Је ли сада јасно овима што нису до данас виђели. Али ти неће виђети ни у будуће, јер су то полтрончине и дупелxxxxx.

Name

Аа

29.01.2019 12:28

Видјело се и прије избора ко је издајник, ко је хтио да види наравно

Name

Чувари

29.01.2019 13:04

Гласала браћа за њега, чувају му леђа, док се његова странка бори против имена и опстанка РС. До јучер су они исти, називали све и свакога, издајницума и бакировцима, што је врхунац лицемјерства.

Name

Мирослав

29.01.2019 13:45

Нормално да ће СНСД подржати посланика из СДА, сурађују увелико и међусобно подржавају , а неки дан у Н.Граду у етно ресторану Дукат видио сам да сједе Гос.Бајић и Гос. Братић.

Name

Ре Истина

29.01.2019 15:05

Ко фол теби би било боље да су га смијенили.Ово је друзе игранка у коју се хватају типови попут тебе.Оде Братиц,додје Ала Братиц и тако редом код свих странака и народа.Нису они проблем,него људи који се упецају на сваки мамац.

Name

СДС БЛ

30.01.2019 01:05

Како ће нетко смјенити Братића кад он и СДА већ толике године чине већину у коалицији која влада у РС

Name

ГРУЈО

29.01.2019 11:57

ДРУЖЕ ЖУНИЋУ ДОКАЗАО СИ ДА СИ КАРИЈЕРИСТА А ПОЛТРОН ПОСЕБНО. ШТА ЈЕ УКИДАЊЕ ИМЕНА РС НАСПРАМ БРАТСКОГ ЗАГРЉАЈА СА СДА. ДАТ ЋЕ БОГ УБРЗО ДА НЕЋЕТЕ ДУГО..ЈЕР ВОДИТЕ РАЧУНА ДА СЕ НАРОД УЋУТАО...А ОВАЈ НАРОД ИСТОРИЈСКИ ЈЕ НАЈГОРИ И НАЈЉУЋИ КАД ЈЕ УЋУТАО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.01.2019 13:14

Ста це народ? Народ се исељава. Јер је сконтао да кад сјасе курта узјасе мурта. Овдје је криза менталитета. А данасњи менталит је “само граби И себи “ .

Name

еом

29.01.2019 16:49

Риђобради Бакир конце вуце и јасе,...не треба сумњати да це промијенити назив РС,...унитаризам прилази близе.

Name

Истина

29.01.2019 12:17

Сад је оцигледно ко су то Бакирови срби...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

29.01.2019 13:11

За стављање тачке дневног реда о смјени гласало само 9 посланика, тј посланици ПДП. Ајде сада видите ко су Бакировци из СНСД, ДНС, Демос,СП, УС, НДП.

Name

Милко

29.01.2019 12:26

овај Зуниц је промасио професију. Могао је бити сјајан комицар. Цуј, настао би хаос ако смијене лика из СДА. Какав добар виц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

055

29.01.2019 12:27

Гдје је до сада био овај Зуниц,вјероватно дубоко па се није видио!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

29.01.2019 13:31

ха ха дубоко дубоко

Name

повјерилац

29.01.2019 12:36

КО ЈЕ ПОКРАО ПАРЕ ИЗ БОБАР БАНКЕ - ТО НЕ ВОЛЕ ДА СЕ ИСТРАЗУЈЕ - ЈЕР "ГАЗДА" ИМ ЈЕ ГЛАВНИ КАД СЕ РАДИ О ПАРАМА ; КРЕДИТИМА НАМЈЕСТЕНИМ ТЕНДЕРИМА ; А ЈАДНИ НАРОД ВЈЕРУЈЕ ДОДОГ БРАНИ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

куку нама са нама

29.01.2019 13:17

Мозак му је ко у птице зуне,а ви опет из ПДП,идите за Додиковим позивом на оне састанке за тзв.одбрану Српске....ЗБОГ ОВОГА И ЖИВИМ ЗА ДАН КАД ЦЕ УКИНУТИ РС..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дервента

29.01.2019 13:34

Па Жунић је глуп природно,то је изгледа по клими.И Бисерка потиче генетски из тих крајева.

Name

професор

29.01.2019 13:30

Паметном доста све је јасно одавно и ко је цији партнер и како се политицки хране

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кали

29.01.2019 13:48

Жунић каже...ха,ха,ха....каква спрдња. Жунић једва да запамти шта му каже и то пренесе. Какав Жунић?! Он би за 500 КМ прешао у СДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоогл

29.01.2019 14:08

Ко је сад издајник срба...СНСД

ОДГОВОРИТЕ
Name

Книн1974

29.01.2019 14:21

Има их који процитају наслов и удри мрзњом. Господин Братиц је према мојим сазнањима вец три године у парламенту и узива висок углед. Врло је професионалан и врло студиозан и смирен. Радмановиц је имао са њим интеракцију и не без разлога био задовољан. Он је добио вецину гласова свог народа и његова смјена је потпуно не домократска. Он ради оно сто му странка налазе и у склопу закона. Ово сто ПДП ради је горе од Бајиних куповања папака, они иду на мафијаски нацин да упласе људе који су према насем Уставу Републике Српске конститутиван народ. Нек раде ста хоце, ко год се осјеца заиста угрозеним он има право на правна средства. Рекао бих и обавезу. Ми не моземо напријед оваквом политком и оваквим стварима... Наса тзв опозиција је само бљеда имитација СНСДа и Баје. Туга!

ОДГОВОРИТЕ
Name

одусевљен

29.01.2019 15:06

сам ,васим коментаром ја бих био пресретан кад би сада у граду било пар професора који су моју генерацију подуцавали ,да уце и моју дјецу набих се ни осврнуо на име и етницку припадност ,занимаоби ме успјех и знање моје дјеце , ми смо једноставно народ само за проузроковање мрзње и свадје то је наса продуктивност и производња назалост затим није потразња на трзисту ,убице нас сопствена мрзња .

Name

За Книн 1974

29.01.2019 15:10

Мислио сам да су људи из Книна национално задојени због судбине која их је задесила али сам се преварио цитајуци вас коментар,намјерно вас персирам,јер то заслузујете,свака вам цаст на коменару.

Name

Ана

29.01.2019 15:29

Досада вам СНСД-ов неоснован и чињенично потпуно неутемељен начин етикетрирања српских представника из СзП-а није био мафијашки. Четири године на најприземнији начин су их таргетирали, стављали мету на челу да су издајници и Бакировци. Е па, заиграла мечка и пред њиховим вратима да се добро види ко је вјера, а ко је невјера. Етикетирали су их без обзира што ниједну надлежност са нивоа РС нису пренијели за четири године, а да не причамо о бриљантој улози члана предсједништва БиХ др Младена ИВанића око ревизије тужбе БиХ. Овдје се ради о квалитету и персоналним особеностима господина Братића већ о покушају укидања и перманентног негирању имена дејтонске Републике Српске од стране СДА, а њихови посланици примају плате из буџета РС, још обављају и одређене функције ( потпредсједник Скупштине РС). Дакле ово је сасавим оправдан одговор који је требао услиједити на такве покушаје. И ја се слажем да не можемо са оваквом политиком напријед, али кад су представници СзП у заједничким органима покушавали да релаксирају стање и кад у прихватили БиХ као заједничку државу, били су бестијално нападани од Милорада Додика и СНСД-а као издајници и Бакировци. Дакле нека Бошњаци прихвате БиХ са две ентитета и Републику Српску де факто, а де јуре је већ призната, а Срби БиХ као држава са два ентитета и нека раде на економском опоравку и просперитету свих народа, а не да се сталним дизањем националних тензија владајуће врхушке одржавају на власти под кринком заштите националних интереса, како коме кад одговара. Нисам далеко од помисли да су овога пута СДА и СНСД у договору. Е па трежили су и нека гледају.

Name

@Ана

29.01.2019 15:49

Како Босњаци да прихвате РС кад су дискримисани у њој,поцнимо од језика гдје фино писе у Дејтонском споразуму три језика српски,хрватски и босански.О осталим дискриминацијама не вриједи тросити ријеци.Из тог разлога је иницијатива о промјени имена.

Name

ре@

29.01.2019 19:41

А замислите како су тек у Федерацији БиХ Срби дискримисани? Колико их заправо уопште има. Једва 3%. А у РС 14% Бошњака. Да је тако добро и да се не односе дискрининаторски према њима повратак би био далеко већи. Да ли су равноправни језици у Федерацији? Бошњачки политичари никада нису прихватили Републику Српску која де јуре постоји и коју никаквим актом нико неће укинути, док су Српски политичари осим популисте Додика сви прихватили дејтонску БиХ. И да неко силом промијени назив не може потријети милион становника те Републике и територију коју ти становници посједују. Дакле што прије све те чињенице прихватимо, прије ћемо се окренути текућим проблемима којих има на жалост на претек и који наравно обухватају и људска права. А де објаните ми молим Вас како ова Бакирова иницијатива потече одмах послије састанка СНСД-а и СДА (Бакира И Милорада). Нешто има труло у Држави Данској мој бошњачки пријатељу. Овом иницијативом у Скупштини РС је огољена популистичка реторика бар једне стране која не може градити свој политички рејтинг на празној причи о заштитницима и издајницима. Можда се мало и Ви замислите о другој страни.

Name

Заиста

29.01.2019 20:44

како горе неко реце убице нас сопствена мрзња , нецијенис себе немозес ни другога цијенити .народ са посебним видјењем , сви који су отисли на онај тз. вјецни свјет сад и они долазе тразити своју земљу ,републику или ста вец зар цовјека цини име а не карактер ,способност ,како је могуце несто промјенити на боље промјенити осветницким поступцима , навеце се молимо богу а тком цјелог дана кунемо , заиста заиста народ са п.п