ДК: Зики и српски тим "осјетили" Ташкент!

Српски тенисери почели припреме за меч са Узбекистаном у Дејвис купу.  Троицки, Лајовић, Крајиновић, Ђере "осетили" терен у Ташкенту.  Тениска репрезентација Србије окупила се у Ташкенту и почела припреме за квалификациони меч Светске групе Дејвис купа против Узбекистана.

Тенис 29.01.2019 | 14:45
ДК: Зики и српски тим "осјетили" Ташкент!
Меч квалификација, који мења некадашње прво коло Светске групе, Дејвис купа Светске групе 2019. на програму је 1. и 2. фебруара.

Сусрет се игра у два дана, а првог дана играју се два сингл меча на два добијена сета, у суботу се игра најпре дубл, затим још два сингл меча.

Србија се у Ташкенту окупила у сасаву Душан Лајовић, Ласло Ђере, Филип Крајиновић, Никола Милојевић и Виктор Троицки. 

"Данас (понедељак) је био више дан адаптације, зато што имамо и четири сата временске разлике у односу на београдско време и овде је надморска висина око 450 метара, тако да се играчи прилагодјавају условима и сматрам да је одлично прошао данашњи тренинг. Сутра настављамо са припремама и верујем да ћемо до петка, до почетка меча бити максимално спремни", рекао је селектор Ненад Зимоњић.

Тениска репрезентација Србије допутовала је у Узбекистан, где ће крајем недеље против домаће екипе играти меч Дејвис купа по новом формату.

Српски тим у саставу Душан Лајовић, Ласло Ђере, Филип Крајиновић, Никола Милојевић и Виктор Троицки одрадио је први тренинг у Ташкенту у Спортском центру Саксоват на брзој подлози (Ребоунд Аце) под будним оком селектора Ненада Зимоњића.

"После дугог и напорног пута успели смо да добро тренирамо. Више је то био дан адаптације, зато што имамо и четири сата временске разлике у односу на београдско време и овде је надморска висина око 450 метара, тако да се играчи прилагођавају условима. Верујем да ћемо до почетка меча бити максимално спремни", истакао је Зимоњић.

Дуел у Ташкенту, први по новом формату Дејвис купа, играће се у петак и суботу, за разлику од досадашњег такмичења када се играло три дана. Први дан играју се два сингл меча на два добијена сета, у суботу је на програму прво дубл, а затим још два меча у појединачној конкуренцији.

Српска екипа бориће се за пласман на завршни турнир који ће бити организован у новембру у Мадриду.

На њему ће наступати 18 репрезентација - 12 из квалификација, четири екипе које су наступале у полуфиналу претходне године (Француска, Хрватска, САД и Шпанија) и две селекције које су добиле "вајлд" карту (Велика Британија и Аргентина).

Жреб за финални турнир Дејвис купа заказан је за 14. фебруар у Мадриду.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар