Новак: Могуће је да стигнем и рекорд Федерера!

Шампион Мелбурна Новак Ђоковић имао је званично фотографисање са пехаром Аустралијан Опена.

Тенис 28.01.2019 | 21:25
Новак: Могуће је да стигнем и рекорд Федерера!
Локација Ботаничка башта у центру Мелбурна, прелепа оаза зеленила, мира и тишине. Савршено место за сусрет са играчем који је освојио рекордних седам пехара у Мелбурну.

Новак је био помало уморан после историјске вечери у “Род Лејвер арени”, али је стрпљиво делио аутограме бројним српским навијачима који су некако сазнали да долази и да ће имати прилику да га поздраве.

“Наши навијачи су испунили главни трг, били су веома бучни, било је ту много добрих емоција. После тога сам био заиста уморан и морао сам да одем на спавање”, рекао је Новак страним новинарима.

Рекао је да није имао превише времена за сумирање утисака од претходне вечери, али да ће ускоро о свему добро размислити.

„Све је веома свеже. Оно што могу да кажем је да осаћам велико олакшање после свега, то је обично случај после овако великих турнира када их освојите на овакав начин и осећате се испуњеним. Олакшање је нешто што прво осетите, после толико емоција, очекивања, прилагођавања Гренд слему и преживљавању истог, те две три недеље вам одузму много снаге. Прво што морам да урадим је да напуним батерије. После тога ће бити времена да се осврнем на све што је било”, додао је Новак.

Нема сумње да ће, када у мају буде долазио у Париз, бити сасвим другачије. Неће имаи тај притисак као раније, када није имао тај трофеј у витринама.

“Биће сасвим другачије овог пута. Заиста сам себи наметнуо велики притисак. Изгубио сам неколико финала у низу. Освајање тог Ролан Гароса 2016. донело ми је олакшање какво раније нисам никад осетио. Сада ће мој приступ наредном Ролан Гаросу бити сасвим другачији, имам много више искуства са оваквим ситуацијама”, смирен је Ђоковић.

За разлику од неких ранијих сезона и Роџер Федерер је најавио да ће играти у Паризу. Новак се томе радује.

„Роџер је рекао да жели да игра тамо. Тениском свету је недостајао на том турниру прошле године, он је највећи шампион, његов долазак ће само појачати такмичење и то је нешто што ми се допада”, каже Новак.

Иако има скоро 32 године, Ђоковић каже да се осећа одлично и верује да је пред њим још много добрих сезона.

„Осећам да сам и даље млад, осећам да сам спреман, али не размишљам о годинама нити о било каквим ограничењима. За сада је све било добро, наставићу да се трудим да бележим добре резултате, али да притом живим свој живот на начин који ће ми помоћи да трајем и да се добро осећам. Мислим да је јако важно неговати ту љубав према овој игри. Све креће из вашег срца и из вашег ума и ако желим да наставим овако, наставићу”, обећава светски број један.

За крај, логично је и да су га питали да ли по освајању 15. Гренд слема помишља да је могуће да стигне Роџера Федерера који има 20 највећих титула.

„Уколико наставим са освајањем Гренд слем титула мислим да је то некако и логично. Освојио сам последња три, стигао до укупно 15, испред мене су још два момка који су освојили више пехара од мене. И даље има времена за мене”, закључио је Ђоковић.

Извор: Б92

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ники

28.01.2019 21:06

Него ста брате, да исписес историју у свим сегментима тениса а мало ти фали!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мост

28.01.2019 21:35

Прескоцити це мајстор све то.

Name

ре

28.01.2019 23:02

Верујем у њега и уз Бозију помоц успјех је загарантован. Ја лицно мислим да ако прешиша обојицу да се такав успјех неце поновити ни за 100год. Од тениске омладине немамо ста пуно видјети. Нисам песимиста него писем ста мислим. Поy