Нова ријеч за непобједивост - Инђокабиле!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић очигледно има веома добар однос са италијанским медијима који су по њему сковали нову реч за непобедивост.

Тенис 29.01.2019 | 19:30
Нова ријеч за непобједивост - Инђокабиле!
Ђоковић је у недељу освојио седми трофеј на Аустралијан опену убедљивом победом над Рафаелом Надалом и постао рекордер првог Гренд слема.

Новак је дошао до 15. пехара на највећим турнирима и још једном исписао историју, али је то учинио на импресиван начин.

Потпуно је декласирао највећег ривала за нешто више од два сата и због тога су Италијани дали занимљив опис меча.

"Инђокабиле: Ђоковић је доминирао против Надала и освојио седми Аустралијан опен", наслов је на најпознатијем италијанском тениском порталу "Убитенис".

Оснивач овог портала је Убалдо Сканагата којег је српски играч фантастично имитирао на конференцији за медије, а у извештају се наводи да је меч који је требало да буде историјски, био све само не то.

"Овај меч никада није имао делић историје у себи. Ђоковић је направио прву кратку паузу тек у трећем сету, изгубио само 13 поена на свој сервис и доминирао у свим сегментима игре. Дошао је до победе на другој меч лопти искористивши грешку Надала. За Шпанца је то први пораз резултатом 3-0 у финалу Гренд слема, најтежи против Ђоковића у мечевима на три добијена сета".

Укратко је описан и меч који је од првог до последњег поена ишао у једном правцу.

"Дуга и изједначена борба је била очекивана, као што се то догодило у финалу 2012, али нажалост по све навијаче, један од двојице учесника је био превише јак да би меч био уједначен или барем дугачак. Трајао је само 124 минута, готово пола сата мање његов њихов до тада најкраћи меч који су одиграли на Ролан Гаросу 2015. Ђоковић је обрадовао очи својих навијача фантастичном партијом током које је забележио 34 винера и само 9 неизнуђених грешака. Надал никада није био у мечу – ноге су му биле споре, сервис му је био преспор, основни ударци сувише мекани. Борио се, као што то чини гладијатор попут њега, али је на крају имао мало шта да покаже против ривала чије су прецизност и самопоуздање расли како је меч одмицао", додаје се у тексту.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар