ЕК: Звезда без Цирбеса и против Лиможа!

У саставу нема ни Лазића и Раданова.

Кошарка 28.01.2019 | 20:40
ЕК: Звезда без Цирбеса и против Лиможа!
Кошаркаши Црвене звезде отпутовали су у понедељак у раним јутарњим часовима за Париз, одакле ће након четворочасовне вожње аутобусом стићи у Лимож, где их очекује меч петог кола Еврокупа против истоименог састава (ТВ Спортклуб, 21.00).

Без икакве сумње, гостовање Лиможу је за Црвену звезду пресудно, јер уколико црвено-бели не савладају некадашњег освајача Евролиге, биће елиминисани из даље борбе за четвртфинале Еврокупа.

"Јако нам је значајно да добро одиграмо ову утакмицу, морамо да будемо максимално спремни, иако је ситуација сада 50-50, јер зависимо и од других резултата у групи. Зато наш део морамо да одрадимо до краја у наредне две утакмице и дођемо до победа, па ћемо видети за шта ће то бити довољно. Очекује нас екипа Лиможа која ће бити врло мотивисана јер желе прву победу у групи, до које су могли да стигну и у две врло неизвесне утакмице са Уникахом. Физички изузетно снажна, висока екипа, која има свој квалитет. Ни у овом мечу неће бити Бранка Лазића који се постепено опоравља од повреде мишића", истакао је тренер црвено-белих, Милан Томић.

Поред Бранка Лазића, у тиму неће бити ни Алексе Раданова, као ни центра Мајка Цирбеса, који је одлуком тренера био изостављен и из такмичарског састава за гостовање Цедевити у суботу.

"Очекујем да одиграмо боље него у Загребу, мораћемо чвршће и са више енергије. Сада знамо екипу Лиможа, видели смо у припреми ове утакмице, не рачунајући наш меч на старту тамичења, да су одиграли две потпуно изједначене и неизвесне утакмице са Уникахом, што такође говори о њиховом квалитету. Физички су снажни, имају добре скакаче, добра шутерска екипа против које ћемо морати да одиграмо добро како би дошли до победе, која би могла да нас остави у трци за пласман у наредну фазу. Свесни смо да не зависи све од нас, али желимо наш део посла до краја да урадимо како треба, па ћемо видети", поручио јеОгњен Добрић.

Црвено-бели ће тренирати два пута у Лиможу, а у Француској ће по први пут ове сезоне играти у плавој гарнитури дресова.

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар