Хадсон Одои, енигматични поздрав с публиком и...

. . . Золин погодак у мету: Дечко, мало који тинејџер игра колико и ти! Легенда клуба и помоћник Мауриција Сарија изнео своје мишљење по питању све извеснијег трансфера младог офанзивца у Бајерн.

Фудбал 29.01.2019 | 00:00
Хадсон Одои, енигматични поздрав с публиком и...
Калум Хадсон Одои је преко ноћи постао сензација зимске фудбалске пијаце! Од дечака пред којим је дуги пут до звезда, постао је је играч о коме острвски и генерално европски медији не престају да пуне новинске ступце.

Вероватно и најталентованији играч Челсијеве академије помрсио је разум чак и трезвеним фудбалским стручњацима, а његова одлучност да напусти матични клуб и пресели се у Бајерн поларизовала је јавност.

Челси недељама користи све дозвољене механизме како би младом енглеском офанзивцу ставио до знања колико му значи, али изгледа да су му Хасан Салихамиџић и одговорни у Бајерну нашли жицу због које сада више не жели да попусти. Пре два дана писало се да је поднео званични захтев да оде у Бајерн, шушкало се чак и да је спреман да штрајкује наредних 18 месеци, односно све до момента када ће га клуб пустити да промени средину, а он се опет нашао на терену у убедљивој победи над Шефилд Венздејем у ФА купу где је опет био стрелац и тако додатно замрсио ситуацију.

Не памти се када је један клинац изазвао толику хистерију у Челсију. Ваљда зато што их Челси доводи „на велико“ и онда ни тренери у клубу не знају шта имају. После утакмице против Шефилда почели су да се појављују коментари како је Хадсон Одои на терену поздрављао навијаче у маниру опраштања, док су му са трибина слали јасну поруку да остане у Челсију.

О нимало једноставној ситуацији своје виђење после утакмице дао је Ђанфранко Зола, помоћник Мауриција Сарија који је водио екипу против Шефилда.

“Сви ми желимо да он остане, певали смо са навијачима и слали му поруку да остане“, поручила је једна од највећих клупских легенди из времена пре ере Романа Абрамовича.

“Урадили смо све што је у нашој моћи. Поред себе има толико квалитетних, добрих играча, али ми и даље успевамо да му нађемо место на терену“.

Није Зола био само слаткоречив. Указао је и на просту, али тако јасну чињеницу која заиста важи за највеће клубове Лига петице – да мало који тинејџер има простор и пажњу као Хадсон Одои.

“То морам посебно да нагласим – ако погледате велике клубове широм Европе, видећете да је мало 18-годишњака који играју колико и Калум. Али, није моје да се бавим тиме каква ће његова будућност да буде. Постоји одређени кодекс који ми не дозвољава да се бавим тим стварима, тако да не могу више од овога да кажем“.

Хадсон Одои је и даље закопчан по питању спекулација о његовим даљим корацима.

“Не могу да кажем ништа. Наставићу да радим јако и видећемо шта ће се десити“, поручио је деснокрилни офанзивац, који је чак одбио да одговори на питање да ли је било контакта с челницима Бајерна.

Иронично, Хадсон Одои је добио подршку још једне Челсијеве легенде, Руда Гулита, да оде са Стамфорд Бриџа и пресели се у Бајерн.

“Да је мој син, рекао бих му да оде и игра, јер тамо (у Бајерну) само може да буде бољи, а не да седи на клупи за млади тим“, поручио је Гулит, иначе стручни консултант ББЦ.

Хадсон Одои је у последњих неколико дана одбио неколико предлога новог уговора од Челсија, те годишњу плату од 5.000.000 евра. Бајерн и даље чека, чак је спреман да плати 40.000.000 евра, колико Челси тражи. Али, како Хадсон Одои игра у последње време, чини се да ће и та сума бити мала... Лајпциг је, подсетимо, такође заинтересован, с тим што нуди упола мање новца од Бајерна, али и опцију откупа назад по фиксној цени. Ливерпул је, наводно, такође заинтересован. 

Ова сага тек ће имати своје заплете и коначни расплет...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар