Шпанци о Новаку: Уништио га је! Хрвати: Невиђено!

"Надал знао да губи финала на грен слемовима, али да га нико никада није надиграо као данас", објавио је загребачки Индеx. Шпански медији конкретни и оштри према Рафи. Одложена је дебата о "ГОАТ" титули.

Тенис 27.01.2019 | 16:30
Шпанци о Новаку: Уништио га је! Хрвати: Невиђено!
Никад виђеним повратком из тешке повреде и двогодишње кризе, Новак Ђоковић натерао је и најзадртије тениске аналитичаре да успоре са проглашавањем Роџера Федерера за највећег тенисера свих времена.

Иако је, нарочито у медијима на Западу, и даље велики број оних који "ГОАТ" титулу тврдоглаво чувају за Швајцарца, резултати које од прошлог пролећа бележи српски ас свако мало одузму још један аргумент онима који агитују за Федерера, па и Рафаела Надала.

Од данас, Србин има пет грен слем титула мање од пет година старијег Федерера и две мање од годину дана старијег Надала, док је у свим осталим релевантним категоријама од раније најубедљивији.

Ове недеље, Новакова рекордна седма титула на Аустралијан опену тема је број један у спортским медијима широм планете.

Непријатно тачна игра и убедљива победа у финалу над вечитим ривалом, Надалом, није оставила много простора за дискусију о томе ко је у овом тренутку најбољи играч у овом спорту. У томе су посебно конкретни били медији у Шпанији, која од 2013. чека Рафину победу над Нолетом на бетону.

"НОВАК ЈЕ УНИШТИО НАДАЛА"

Мадридска "Марка", водећи спортски лист у тој земљи, тријумф светског "Броја 1" описала је речима: Новак је научио свет тениса да прихвати је он најбољи", где је аутор сликовито признао да би хитно морало да се престане са Федерер-Надал дебатом.

"У Мелбурну је најбољи без икакве сумње, о чему говоре и трофеји, али и све што смо видели ове године. Седма титула, друга преко Надала".

Каталонски "Мундо Депортиво" одлучио се за наслов "Новак уништио Надала",уз констатацију да је "нови краљ Аустралије био неизмерно моћан". Мадридски "Ас" упоредио је Новаков пут ка титули са "ураганом".

"Финале најављенио као ватрено, а остало је разочарање после свега. Новак са 31 годином, једном мање од Надала, послао је поруку да жели да буде најбољи у историји", пише Ас.

Најдаље у похвалама иде каталонски "Спорт".

"Очекивало се да ће бити жестоко финале, можда највеће у историји Надала и Ђоковића, али је стварност била другачија. Не само да се Новак вратио на своју стару, најбољу верзију, већ је Надал био непрепознатљив. Овакав Новак је врло застрашујућ".



А, БРИТАНЦИ?

На британском ББЦ-у у "хеду" је наслов "Доминантни Ђоковић освојио Аустралију" и подсећање да је везао трећи грен слем у низу после титула на Вимблдону и УС опену.

"Ђоковић се приближио Надалу и Федереру по броју грен слем титула. Сви су очекивали епско финале, као 2012, али се све брзо издешавало толико да је и публика била запањена. Ђоковић је био беспрекоран".

Доминантна победа српског аса није оставила равнодушним ни медије из региона у Хрватској, Црној Гори и Босни и Херцеговини.

ИНДЕX: НАДАЛА НИКО НИЈЕ ОВАКО ПОРАЗИО

Хрватски портал Индекс истиче "Фантастични Новак разбио Надала", уз занимљив опис завршетка финала.

"Надал се пред крај трећег сета иронично насмејао, као да је питао 'А шта да радим?', након што је Ђоковић још једном погодио линију и оставио Рафу без решења", пише Индекс и додаје да је:

"Надал знао да губи финала на грен слемовима, али да га нико никада није надиграо као данас".

Србин, осим што је на "Ози опену" поставио рекорд са седам титула, увећао је вођство на АТП листи са 2.635 поена више у односу на другопласираног Надала.

"Спортске новости" пишу да се меч века претворио у шоу сензационалног Ђоковића.

"Многи су велико финале најављивали као меч века, окршај двојице великана у напону снаге, али на крају се све претворило у 'оне ман схоw' у режији првог тенисера света".

Црногорске "Вијести" наводе да је "савршени Ђоковић декласирао Надала" у доминацији каква се није очекивала, али се гледала два сата, а портал "Клиx" из БиХ да је "Ђоковић исписао историју у Аустралији разбијањем Надала".

"Дневни аваз" објавио је да је Ђоковић показао да је далеко најбољи тенисер на планети тако што је против Надала "летео" по терену "Род Лејвер" арене. 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар