Од Српске желе Источну Федерацију

Да је и посљедња халабука стигла из заједничке „кухиње СДА-СНСД“ потврђују „пробни балони“ пуштани о овој теми протеклих година. Докази су сачувани и на бројним интернет-порталима
 

Босна и Херцеговина 27.01.2019 | 09:49
Од Српске желе Источну Федерацију
Могло би се рећи да су СДА и СНСД већ дјелимично успјели у својој намјери. Јер, данима већ заокупљају јавност причом о тобожњој могућности промјене имена  Република Српска. Нигдје приче о пензионерима, борцима, незапосленима, гладнима, породиљама без накнада, све масовнијим одласцима становништва из земље, случајевима „Драгичевић“, „Мемић“... 

Добра сарадња

При томе, ове двије странке итекако добро сарађују, а њихови шефови Бакир Изетбеговић и Милорад Додик, као и безброј пута до сада, дизањем националних тензија један другог одржавају на политичкој површини.

Да је и посљедња халабука стигла из заједничке „кухиње СДА-СНСД“ потврђују „пробни балони“ пуштани о овој теми протеклих година. Докази су сачувани и на бројним интернет-порталима и у медијским архивима из 2016. године.



Ненад Кецмановић, политички аналитичар и једно вријеме Додиков савјетник, у јануару те године по медијима је ширио причу како постоји чак и приједлог новог назива за Републику Српску те да би се тај ентитет требао звати „источна федерација“.  

Бакир Изетбеговић тада је, коментирајући такву могућност, дословце објаснио како за промјену имена РС нема шансе!

Одговарајући на питање намјерава ли поднијети апелацију за оцјену уставности имена РС, Изетбеговић је у интервјуу за „Ал Јазееру Балканс“ 30. јануара 2016. године рекао дословце:

- Не. Било је тих идеја још прије десетак година, у вријеме када је уважена апелација мога рахметли оца о конститутивности народа који морају бити конститутивни и у називу, дакле јесте српска, али је и бошњачка и хрватска. Међутим, процијенило се да за то нема у том часу шансе - изјавио је Изетбеговић.



Бакир Изетбеговић тада је, коментаришући могућност промјене имена Републике Српске, за „Ал Јазееру Балканс“ објаснио како за то нема шансе

И није први пут да једно прича јуче, друго данас, треће сутра, па није никаква новост ни његово прекјучерашње посипање пепелом, након Додикове реакције оличене у свесрпском окупљању у Бањој Луци. 

Слични сценарији

Нагледали смо се до сада већ сличних сценарија које је изрежирао овај двојац, а од којег нам није било ни боље, нити се шта промијенило.

Грађани су их прозрели у потпуности, о чему свједоче њихове реакције, а посебно коментари на ново спомињање рата - оног у који би Бакир Изетбеговић и Милорад Додик били спремни послати нашу дјецу да гину за њихове циљеве. 

Људи у овој земљи траже више плате, посао, мир и европске стандарде у свим сегментима живота. Дакле, све оно што им Изетбеговић и Додик до сада нису осигурали, а намјештеним свађама и паљењем међунационалне ватре свако мало нам показују да и немају намјеру да мијењају своју катастрофалну политику.

Све за фотеље и власт  

Изетбеговић у спиновању уистину потцјењује грађане ове земље, па говори да зарад фотеља и власти неће „опростити“ понашање СНСД-а према држави. А, уствари, СДА је већ у фотељама и у власти. И на државном и на федералном нивоу и већини кантона.

Такође у већини општина влада СДА. Према томе, њима се и не жури да нова власт буде формирана па се с нама и нашим животима могу играти без граница. Барем тако мисле.
 
(Аваз) 

Коментари / 36

Оставите коментар
Name

па ја

27.01.2019 08:52

Засто ви не продате лијепо бих меркеловој па да ми зивимо у њемацкој ко људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сердае Јанко

27.01.2019 10:10

Знате ли ви да је Ненад Кецмановиц био у рату 1992-е у предсједниству тадасње РБИХ с Алијом Изетбеговицем??? Цијелу 92-у!!! По задатку напуста Сарајево и иде у БГ да србима мозак испира. Алијин цовјек убацен у БГ који и данас ради против срба добро замаскиран. Пријератни проф.на филизофским факултету који је био упетљан у низ афера и скандала . Ето какви нама бомбе бацају о српству. Добро смо икако опстали.

Name

ТИСИНА У РС.

27.01.2019 10:18

Питам се засто нема реакције у Српској поводом декларације ХДЗ о прекрајању Дејтонске БИХ????????????? Ајмо Баја- Вуцицу тисина ,

Name

Ре

27.01.2019 10:30

Тацно тако тобсу цињенице.Нијр био само он "паметњаковиц" па остао,било их је јос,нпр. судија Симовиц и када су видјели да их нико ниста не пита,тразили су да их избаве а ови их прогласе као да су остали по задатку.Права је истина тог момента висе су вјеровали муслиманима и хрватима!

Name

Сердар Јанко за ре

27.01.2019 10:43

Пријатељу имас море срба који су радили и раде против срба, Симовиц и овај алкихолицар су вјерни политици Алије, а и они сто су остали у Са. Гледас их сваки дан на ТВ . Симовиц никад није продао стан у Сарајеву као ни Кецмановиц. Зивис у заблуди. Сарајевски срби који су остали данас су на високим функцијама у Сарајеву. А има их поприлицно доста. Не вјеруј пуно РТРС-у

Name

Сарајево

27.01.2019 10:58

БИХ треба мирно да се раздјели ко цеска и словацка и свако да се окрене својим проблемима и економији.Овако у оваквој БИХ било какав економски напредак и бољи зивот није могуц,народ се исељава за Њемацку у потрази за бољим.Федерација це ускоро пасти испод 1 милиона .најбоље за све је разлаз да па да се покуса спасити ста се мозе ,велицина територије није битна ,Луксембург је веома мала дрзава али са највецим стандардом

Name

Ре Сарајево

27.01.2019 12:48

Ех, те приче о Луxембургу, поређења са Швицом или. Ако се успијемо приближити Мађарском или Чешком стандарду, можете то сматрати маx. Ближи смо Сомалији.

Name

Констутивност

27.01.2019 14:55

Мозда би градјани пристали да сви буду задовољни. Хрватски народ да има Републику хрвата, босњака и срба, (РХБС), босњацки народ Републику босњака,срба и хрвата (РБСХ), а српски народ Републику срба, босњака и хрвата(РСБХ),све заједно БиХ. За узврат да нам ови дусебризници врате све опљацкано у народне касе, народима сто припада, престану толико на тај нацин да се брину за насу добробит и будуцност, далеко од оцију јавности.

Name

Децембар

27.01.2019 09:01

Све сто је потребно народу, Баја и Изетбрговиц, нису у стању, остварити па исти неписмени народ пале глупостима.Њима је добро, никад им није било боље, узивају, проводе се....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мико

27.01.2019 09:09

Њих двојица се систематски баве глупостима, док народ масовно исељава. За десет година у Српској ће бити плафон пола милиона становника, и то углавном стараца,неце нам требати никакав назив, јер нас неће ни бити. Хвала ти Додо, дабогда ти за лијекове требало, и све ти се вратило....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА МИКО

27.01.2019 10:01

ТАКО ЈЕ. САМО МИ НИКАД НЕЦЕ БИТИ ЈАСНО СТА ЈЕ СА МОЗГОМ ОВОГ ОБИЦНОГ ЦОВЈЕКА. КАКО ЉУДИ НИСТА НЕ РАЗМИСЉАЈУ, КАКО СВЕ ТО ЛАКО ПРИМАЈУ. ПА СТОКА ИМА РАЗВИЈЕНИЈИ МОЗАК ОД ДАНАСЊЕГ ОБИЦНОГ ЦОВЈЕКА.

Name

Микац

27.01.2019 10:03

Свака цаст брате за коментар,ако игде бога има да бурлу стигне казна, многима је узео осмех с лица, новац из дзепова,раслелио висе него сви непријатељи заједно,унистио рс

Name

055

27.01.2019 09:11

Република српска јwе реалност и не смије да смета било коме.Трансформисатије може онај ко је и створио,односно њени гаранти.Такодје и МХ федерација је настала захваљујући Клинтону уз лобирање Хрвата,а са циљем уништења народа Српског,као и у претходном рату.Према томе порадите на свим основама постојања .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.01.2019 12:48

Питам се како смо уопсте зивјели до 1992. прије настанка ентитета и кантона. Стопут нам је било боље прије рата него сад, и онда се јаве идиоти попут тебе да као несто оправдавају постојеци поредак. Па зар не видис, цовјеце Бозји, да цемо сви изумријети на крају заклињуци се у некакве републике и националне интересе?

Name

Кхал Дрого

27.01.2019 09:17

Е нек је нама "аваз" отворио очи, и открио у духу преданих теоретичара завјере како је ово дил дежурних злоћа. Како год, име Републике Српске је уставна категорија, ту свака прича завршава. Аргументи које је овај ограничен Бакир изнио су смијешни да не кажем глупи. То да не живе у Српској само Срби. Не живе, па? Или смета му понашање српских политичара. Смета, али побогу какве то везе има са именом наше отаџбине. Оно што је опасно у овој причи је да се Српској оспорава оно што се ником у свјету нигдје не оспорава, што се намећу норме које се ником не намећу, већ смо имали покушаје, прије свега око суманутог захтјева за ревизијом пресуде МСП, да једни себи узимају ексклузивно право даимају тапију над државном заједницом БиХ, а сада би моделирали и нове стандарде и скарадан вриједнисни систем из своје изопачене визуре. То вам је као са комшијом који константно нове проблеме генерише. Ту врло брзо било каква комуникација и суживот постану немогући.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ КХАЛ ДОГО

27.01.2019 11:35

КОЈА СИ ТИ БУДАЛА, А ГОЛ БАРАТАС ПОЈМОВИМА .. ПА ЦОВЈЕЦЕ КАО ДА БАКИР НЕ ЗНА ДА ЈЕ ИМЕ РС УСТАВНА КАТЕГОРИЈА. ПА О ЦЕМУ ВЕЦИНА ЉУДИ ПИСЕ ,ЦИТАС ЛИ ТИ? ОВО ЈЕ ИГРА ЊЕГА И ДОДИКА ,САМО ДА НАРОД НЕ МИСЛИ О ПРАВИМ ПРОБЛЕМИМА.

Name

Сандокан

27.01.2019 09:33

АЈМО ПОЦЕО ЛОВ НА СОМОВЕ МИЛЕ И КИРБА ЗАБАЦИЛИ. ДА ВИДИМО КОЛИКО ЦЕ НАПЕЦАТИ ЈА МИСЛИМ ДА БИ КЛАДИОНИЦЕ МОГЛЕ ДА УВРСТЕ И ОВО У КЛАДЈЕЊЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

27.01.2019 09:38

Ма пустите ова два дебила,Бакир кажу крио се у трезору,јер нијеве побјегао,али и успут било је тих пара од исламских земаља,а овај наш освједочени и доказани дезертер,профитер и лопов!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоого

27.01.2019 09:40

Главни проблем цијеле БиХ су ова два господина: Нерадника и супља теоретицара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гуз

27.01.2019 09:41

Изетбеговиц вам је крив и зато сто сте економски најгори у Еуропи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анте Сиопаревиц

27.01.2019 10:27

Није Изетбековиц крив за економију, али не могу се Срби у БиХ звати Босанци! Босанци су завицајни назив за становнике Босне. У Босни су вецинске групе народа Срби, Муслимани и Хрвати.

Name

ре Анте

27.01.2019 10:43

Хајде Анте...пусти ту шупљу причу.Теби економија није важна...теби је важно како ће се неко звати...која крвна зрнца посједујеш родјењем итд.Има људи којима је итекако важно шта ће појести, хоће ли се угријати, хоће ли дјеци моћи приуштити једну кифлу у школи...итд.Они не могу да сједе иза екрана и куцкају по тастатури будалештине...

Name

Ре Анте

27.01.2019 11:24

Босна није завицај,него дрзава,сви се народи зову по дрзави.Ако су Срби,Хрвати и Босњаци конститутивни,то знаци да су створили дрзаву БиХ и одлуцили да се зове Босна и Херзеговина,сто би онда било спорно бити Босанац.Америку су створили Енглези,Ирци,Нијемци па су сви поносни Американци а не као код нас све наопако,зато и јесмо по сваком параметру најгори у Европи.Твоја филозофија Анте сазријева тек за средњи вијек.

Name

Јимбеам

27.01.2019 12:00

Ок људи. Ја сам Србин иако зивим у Енглеској, нисам Енглез. А када посјетим родитеље у БиХ сам такодјер Србин и никакав Босанац. Мислим да је бар ова прица свима јасна!

Name

ре јимбеам

27.01.2019 13:54

Е није ти прица јасна зато сто је оцигледно да не правис разлику измедју етницке и националне припадности. Ти си Србин по етницкој припадности или другације то ти је народност. Медјутим постоји и друга категорија која је одредјена твојим дрзављанством односно посједовањем пасоса. Ако имас пасос БиХ онда имас босанскохерцеговацку националност, ако имас пасос Србије онда си по националности Србијанац, ако имас пасос њемацки онда си Нијемац. Знаци народност тј,. Србин остаје увијек иста нема везе да ли зивис у Аустралији, канади итд итд али националност је одредјена посједовањем пасоса. Тако је Босњак из Сандзака по етницкој припадности Босњак али је по националности Србијанац јер има пасос Србије. Ето тако.

Name

Пајо

27.01.2019 09:56

Ја мислим даје ова двојка пресла све мјере љускости паје вријеме да оду у заборав толико су нанијела зла овоме народу од пљацке дасе треба организовати и макети овај двојац ако неце милом хоце силом метак није скуп

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

27.01.2019 10:14

ха хааахахаа.... само могу остати и без те филдзан дрзавице сто им је запад поклонио

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.01.2019 10:36

Да је ти нецес освојити ,мозда?

Name

ре

27.01.2019 10:46

Јоја, такви као ти што изазивају, не дај боже рата, из Михена би бодрио своје сународњаке. Мани се чорава посла него књигу у руке и научи нешто о народима у БиХ...Није тешко...само треба читати и који пут отићи код зубара.

Name

Ре ре

27.01.2019 11:58

Нема се ру ста уцити, БИХ је распала мрлина.

Name

Ре Јоја

27.01.2019 13:54

Коме је запад ста поклонио? Колико мене сјецање слузи, Армија БиХ и ХВО и ХВ били су у љето 1995. на 20 км од Бањалуке... Не дај Бозе да је потрајало јос 15 дана, пало би све до Брцког. То су цињенице.

Name

без везе

27.01.2019 11:44

Мени је то посве без везе.Да Бакир и Додик раде свако мало несто у договору.Бакир има велики проблем да своју СДА угура у било какву власт у било којем кантону у ФБиХ.И било гдје у ФБиХ.То би могао бити један од његових разлога.Други сигуран разлог његове нервозе је реизбор Гордане Тадиц у суду БиХ.И остали разлози.Додику,наводно,одговарају тензије да скрене пазњу са теске економске ситуације у РС.Са оваком афером он мозе скренути пазњу са стања у РС само на неколико дана.А ста је са осталих 360дана у години.Генерисаце јос афера?Не ради се то тако.Ово објасњење је без везе и тако се не могу објасњавати ствари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геограпхy

27.01.2019 11:48

Е зато сам ја отисао из БиХ да не слусам сваки дан препуцавања и звецкање орузјем да би неко опстао на власти. А нек тако наставе за 5 година им свакако неце имати ко ици у рат једино ако се они (политицара) сами не призвате пуске, али посто је нису дрзали ни у прослом рату неце ни сада. Њихова дјеца исто тако неце ратовати јер су одавно по иностранству тако да им остаје да посаљу пензионере у рат. Имају војнике а растеретити це пензионе фондове

ОДГОВОРИТЕ
Name

анахрон

27.01.2019 12:46

Један дио државе је република која то није, а други дио је некаква федерација, а за саму државу се не зна каквог је уређења. Кад то кажеш странцу, заболи га глава. Ето шта смо ми себи у Босни дозволили - зато и не можемо напријед, кад смо себи натоварили глупости каквих нигдје на свијету нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маки

27.01.2019 13:46

Драги мој народе!!! Само јос мало стрпљења Лукац це макнути Доду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Истоцну Федералну Њемацку

28.01.2019 09:07

Ако се пеомјени име у истоцна Свицарска нико неце бити богатији ни марку, а да промијени име у Истоцни Емирати сутрадан би у Бакинцима насли нафту а онда га нико не би отјеро с власти, јер је вец био америцки потрцко тако да ако би постао сеик Трамп би с њим голф играо колико сутра. За сад је зато боље промијенити лосу власт него име. Јер за све добро и лосе криви су људи који гласају ово остало су само прице за наивне

ОДГОВОРИТЕ