Звезда у Турској: Ко има најтврђа... Крила!

На једној страни Бен, Јирка, и још присутнији Срнић. . . На другој је још пакленије - Симић, Вукановић и Јевтовић.

Фудбал 28.01.2019 | 13:45
Звезда у Турској: Ко има најтврђа... Крила!
Играчи Црвене звезде прошли су први филтер. У Анталију је стигло 30 играча, који ће на пет припремних мечева покушати да докажу Владану Милојевићу да заслужују важну улогу у пролећном походу на дуплу круну. Конкуренција је жестока, на свим позицијама за место у стартној постави конкурише по више играча, али се чини да је најжешћа битка на крилима, која су на јесен, баш као и током прошле сезоне, играла важну улогу у успесима српског шампиона.

Делује да је у овом тренутку једино Мохамед Ел Фарду Бен сигуран као стартер на десном крилу. Ипак, Милојевићев миљеник из Паниониоса никако не сме да се уљуљка на ловорикама добрих јесењих игара, где је блистао и на клупском и на репрезентативном плану, већ поново мора да буде главни ослонац екипе и неко ко ће решевати кључне мечеве. Стратег Црвене звезде је инсистирао да Беностане у клубу ове зиме, иако је било озбиљно занитересованих клубова, што само говори колико верује у његов квалитет.

ЈИРКА КУПИО ОПСТАНАК НА ПРВОМ ТРЕНИНГУ

Ерик Јирка је неко ко је својим вансеријским физичким предиспозицијама и могућностима донео додатну енергију на тренинге Црвене звезде. Младом словачком репрезентативцу се пре почетка припрема предвиђала селидба на позајмицу у Земун, али је већ након првог тренинга постало јасно да он и те како може да буде конкурентан у црвено-белом дресу већ овог пролећа. Звездин дрес је „купио“ у међусобним окршајима у дресу Спартака из Трнаве, па ће бити интересантно видети колико може да донесе овом тиму већ овог пролећа. Чињеница да је Кафу остао у Београду јасно говори да ће млади Словак добити простора у другом делу сезоне.

Славољуб Сринић је и даље неко ко енергијом и залагањем на тренинзима даје додатни мотив осталим саиграчима, али је у овом тренутку његов статус још увек непознат. Тренутно је пред одласком са Маракане, а да ли ће променити средину биће познато у наредним данима. Ако ипак остане, свакако ће бити паклена конкуренција за место у тиму.

Док је на десном боку стартер практично известан, на левом се још ништа не зна. Повратник Вељко Симић је апсолутно оправдао, а може се рећи и премашио очекивања Звездине публике. Достојно је заменио Немању Радоњића и одиграо неколико одличних мечева јесенас. Ипак, на пролеће ће морати да направи додатни искорак, ако жели да представља приоритет Владана Милојевића на овом месту у тиму и докаже да је у стању да изнесе, не само ово пролеће, већ и летње квалификације. На то ће га терати и паклена конкуренција.

СИМИЋ ПОД ПРИТИСКОМ 

Спреман одмах да ускочи у ватру је доскорашњи играч Напретка из Крушевца Алекса Вукановић. Најбољи стрелац Суперлиге појачање је на којем је инсистирао спортски сектор црвено-белих. Спортски директор Митар Мркела је у неколико наврата поменуо да Вукановића у Црвеној звезди виде као левокрилног нападача, а на њему је да већ у припремним мечевима покаже да је у стању да донесе додатан квалитет овом тиму.

Милан Јевтовић никако није успео да се избори за минутажу у јесењем делу сезоне, али му је Владан Милојевић јасно ставио до знања да види његово место у овој екипи. Бивши играч Розенборга жељан је доказивања и искористиће сваку шансу која му се буде пружила. Ипак, реално је да и на пролеће буде тек трећа опција на левом боку црвено-белих. Млади Југ Станојев је неко ко може да заигра на оба крила. Стручни штаб му је самим вођењем на ове припреме дао до знања да се на њега озбиљно рачуна већ у блиској будућности, али ће он ипак морати да дочека неко наредно пролеће како би се равноправно борио за место у тиму.

Дакле, биће врло интересантно видети отворену битку за „пол позиције“ на оба крила. Мечеви јесу припремног карактера, али нема сумње да ће све „пуцати“ од жеље и мотивације, јер конкуренција у Звездином тиму одавно није била овако озбиљна.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар