Надал говорио о ривалитету са Ђоковићем...

Шпански тенисер Рафаел Надал је, уочи финала Аустралијан опена против Новака Ђоковића, рекао да су они учествовали у много посебних тренутака на терену.

Тенис 26.01.2019 | 16:45
Надал говорио о ривалитету са Ђоковићем...
Србин и Шпанац ће се у недељу борити за титулу освајача првог овогодишњег Грен слем турнира.

"Вероватно сам делио целу своју каријеру са двојицом најбољих играча у историји, Ђоковићем и Федерером. Могуће је да сам у тој групи и ја, можда и Род Лејвер. То је веома захтевна ствар", навео је Надал. 

Додао је и да су он и Ђоковић заједно прошли кроз неке посебне тренутке на тениском терену. 

"Ми смо гурали један другог до самог лимита наших тениских нивоа. Срећан сам што имам такав ривалитет. Оно што ће се догодити сутра ће бити још једна епизода тога", рекао је Надал. 

Шпанац је истакао да је лакше увидети на чему је потребно радити када са друге стране стоји ривал попут Ђоковића, али је и свестан да га није победио, ван шљаке, од 2013. године и дуела на УС Опену. 

"Не знам, мислим да сам налазио решења против Новака током целе каријере, као што је и он чинио. У његовом зениту га је било веома тешко победити. Када сам и ја био најбољи, мислим да је била слична ситуација", истакао је Надал. 

"Бик са Маљорке" је додао и да је изненађен својим нивоом игре. 

"Ово је мој први турнир од УС Опена. Истина је да сам се такмичио протекле две године и да сам побеђивао, али сам имао веома тешку годину, због повреда. Изненађен сам. Мислим да сам више срећан него изненађен", закључио је Надал.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар