Утврдити кривичну одговорност

Адвокат породице Драгичевић, Ифет Ферагет, казао је да поздравља смјене начелника управа МУП-а Републике Српске уколико имају везе с пропустима у случају Давида Драгичевића те је поново истакао како је, без обзира на смјене, потребно утврдити кривичну одговорност полицајца који су одговорни за бројне пропусте и нестанак предмета.

Република Српска 25.01.2019 | 22:56
Утврдити кривичну одговорност
Ферагет је казао да ни 10 мјесеци откако се води истрага у случају убиства Давида Драгичевића није утврђено који је службеник МУП-а Републике Српске одговоран за нестанак извјештаја љекара мртвозорника јер је њему предат, за нестанак Давидових боксерица, мобитела који се појавио на обдукцији, а није га било када је тијело пронађено, ко је одговоран што снимак из центра Бање Луке није изузет на вријеме те за снимке у улици Велибора Јањетовића Јање, итд.

"Највише ми смета што се у случају Давида Драгичевића истиче политизација случаја која наводно онемогућава расвјетљавање. То није тачно јер све раније наведено нису политичке теме нити политизација. Ово су докази који указују на могућност повезаности појединих припадника МУП-а Републике Српске. Ако смјене имају везе с тим, ја их поздрављам, али још нисмо добили информацију о чему је ријеч. Било би прејудицирање да коментаришем какве су намјере министра Лукача, али очигледно су у питању велике промјене. Можда је то једини начин да се сачува углед ове институције", рекао је Ферагет за Клиx.ба.

Нагласио је како се већ 10 мјесеци води неадекватна истрага, а још нема кривичне одговорности.

"Дисциплинска одговорност нама овдје не значи ништа. Треба утврдити кривичну одговорност јер то упућује на закључак да су дјеловали повезано ради заташкивања убиства Давида", рекао је  Ферагет клиxу.

Подсјетимо, министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач донио је данас рјешење о кадровским промјенама на руководећим позицијама у више основних организационих јединица у МУП-у Српске. Смијењени су начелник Управе за организовани и тешки криминалитет Дарко Илић, начелник Управе криминалистичке полиције Синиша Кострешевић, начелник Управе полиције Драган Јевђенић, начелник Управе за борбу против тероризма и ектремизма Недељко Лубура и начелник Полицијске управе Бања Лука Жељко Спасојевић. Такође, смијењени су и начелници још неколико полицијских управа у Републици Српској. Неки од њих су прераспоређени на друге позиције.

БН ТВ

Коментари / 39

Оставите коментар
Name

црвени хоризонти

25.01.2019 22:15

Било је оваквих потеза и раније од стране министара. Прекомпозиција која је у складу са неким неписаним правилима које важе у полицији, а како начелници не би пустили коријење у одијељењима гдје раде јер то никада не ваља када је полиција или војска у питању. Углавном се ради о представи за јавност без икаквог суштинског садржаја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан

26.01.2019 05:40

У прави си.

Name

реално стање

26.01.2019 07:07

Ифет је истакао сустину реценицом "Дисциплинска одговорност нама овдје не значи ништа", а сада преостаје да се види да ли це се истрага помјерити са мртве тацке!

Name

Сандокан

25.01.2019 22:31

ЛУКАЦУ ТИ СИ ТАЈ КОЈИ ТРЕБА ДА ОДЕС НАКОН ТОГА МОЗЕ ДА СЕ ЗАПОЦНЕ СА ИСТРАГОМ О ТЕСКОМ УБИСТВУ ДАВИДА ДРАГИЦЕВИЦА. ПРАВД ЗА НАСЕГ ДАВИДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брко_ПД

26.01.2019 07:18

На прве поглед изгледа акција Лукаца знак одговорности- на залост, мени висе лици на најаву јос активнијег рада на затаскавању уцесца МУП-а у убиству!

Name

Боки

26.01.2019 19:26

Рекао сам одмах да он није никакав адвокат него наглабало и зракопрц исто као и давор. Он коментарисе одлуке министра Лукаца о нацину организовања ресора МУП дакле остао је једини "адвокат" тога несретника и инс несретнице јер је спреман да само пљује а нема везе са правом

Name

Боки

26.01.2019 19:27

Рекао сам одмах да он није никакав адвокат него наглабало и зракопрц исто као и давор. Он коментарисе одлуке министра Лукаца о нацину организовања ресора МУП дакле остао је једини "адвокат" тога несретника и инс несретнице јер је спреман да само пљује а нема везе са правом

Name

Xxx

25.01.2019 22:35

Они нису смијењени...они су унапредјени...нисте добро процитали..наградјени за послусност

ОДГОВОРИТЕ
Name

Могуцност повезаности

25.01.2019 22:45

Па ста мислис да теби неко подноси рацуне. Цуј адвокат казе могуцност

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.01.2019 08:28

Ста прицас ти ? Па цовјек и не трази да се њему полазу рацуни. Ради се о кривицној одговорности, а Лукац је један од тих који требају кривицно одговарати. Прво за ону прес конференцију. Цуј министар полицине у предистразном поступку тврди да није поцињено убиство. Класицно затаскавање. Он јесте недорастао, интелектуално ограницен и способан само за пуску, али то сто ради је смисљено.

Name

Боки

26.01.2019 12:36

Па ти цес да процијенис хоце ли Лукац кривицно одговарати. Он је министар а ти ..... Разумијес ли разлику

Name

Ре Боки

26.01.2019 19:53

Јок ти ћеш да процијенис? Знам такве као што је Лукац, оне предратне никоговице сто их је рат избацио на површину. Али ето, судија Бранко Перић је позван и квалификован да да правници осврт на брљотине овог назови министра.

Name

Ре Боки

26.01.2019 21:33

Разумијем разлику. И та разлика је вееелика. Прво и највазније моје руке нису крваве. О осталом нецу ни прицати, јер овај дрот идиот није вриједан коментара. То сто је психо министар не говори о њему вец о томе колико је биједна дрзава у којој зивимо. Овај је кадар само пуском баратати. Цуј он министар??? Узассс

Name

Нострадамус

25.01.2019 22:53

Послије 306 дана ето Лукац поцео са смјенама и то тако сто је неке требао да посаље у затвор,а неке није смио ни да дира мислим на Зељка Спасојевица који је један од сколованијих припадника Муп-а. Али опет да се вратим на поцетак тек након 306 дана према томе нема ту ста да се поздравља.Нормално би било да је Лукац ако није умијесан у убиство након мјесец дана протеста градјана да је поднио оставку.Тако би урадио било који министар у иоле уредјеној дрзави из моралних разлога ако ниста друго.А ста је он радио сво то вријеме пријетио неким посланицима слао полицију на мирне једноцасовне свакодневне протесте.Тако је угрозио зивот своје дјеце .То сто је радио то се мозе упоредити са фасизмом.Лицно немам у вас адвокате неко повјерење али опет се надам да цес се барем потрудито да у овом слуцају останес до краја за правду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Министар

25.01.2019 23:09

Додик је одавно зрео за смјену али ако га будемо смјењивали на улици нецемо добити ниста боље. Мозе само горе. Народ мора да сазри и на изборима казе доста. 99% народа је подрзавало Давора у самом поцетку. Ја сам га престао подрзавати оног тренутка када сам цуо да се састао са Додиком. У том тренутку сам знао да ово неце лицити на покрет који трази ресавање слуцаја. Када се поцео налазити са опозицијом и давати изјаве о политицарима, подрска Давору је пала драстицно. Давор је дозволио да се овај слуцај политизује. Да је у старту од себе склонио све политицаре и бавио се само слуцајем и данас би га сви подрзавали. А сада му ндп и дио СДС цине владајуцу вецину.... Ово је слуцај кривицног дјела убиства и мозда пропуста у раду слузбеника али он је назалост дозволио политизацију. Дозволио је политицарима да на смрти његовог сина купе јефтине поене. Мозда није знао ста ради али опет...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

26.01.2019 07:08

Али у том случају нема пара.

Name

Преваранти

26.01.2019 07:56

Лупате глупости,какав ндп,сдс у покрету ПЗД,цуј Давор дозволио да неке странке купе поене.то су ноторне лази,ко је увукао политицаре у ово него Додик формирајуци Анкетни одбор цлановима опозицијае.кад су људи зо одрадили како треба,једним дјелом,јер су склоњени вецина доказа,Додик рекао да неце прихватити рад Анкетног одбора јер је забога исполитизован слуцај.апсурд.а то је намјерно урадио управо да увуце опозицију у Давидов слуцај,а за то вријеме су се људски ови из опозиције зблизили са Давором јер су знали 90%истину.

Name

министре

26.01.2019 08:03

Не сикирај се ..Додик це тад добити 500.000 гласова..

Name

Ре Министар

26.01.2019 08:35

А какве то везе, министре, има са радом тузиластва. Давор урадио ово, Лукац урадио оно и сл. Кад су добили предмет заврнути рукаве и оплети. Не губите из вида да правосудје тј. Тузиластво одрадјује посао, а нису. Без реформе правосудја нема ни истине ни правде. Ста цете кад би их све похапсили, а онда Уставни суд укине одлуку Врховног суда за пар стотина хиљада марака. Данас Давид, сутра неко друго дијете. Јесте ли свјесни гдје зивите?

Name

Нострадамус

26.01.2019 08:46

Министре дјелимицно сте у праву али Давору се нема ста приговорити.Сви смо свјесни да је Давид убијен и то је неко покусао да затаска .Тај или зна ко је убио Давида или је лицно умијесан у то убиство.Због тога су нормални градјани подрзали Давора и јос увијек га подрзавају.То сто се позиција и опозиција увукла у сав тај слуцај са Давором нема никакве везе.Нормално свако па и Давор би прихватио сваку помоц од било кога да се и пронадју и казне убице .Ста је он ту могао да уради и јос пар постених градјана који су и јос увијек уз Давора.Да је Давор имао могуцности ја сам сигуран да би он то другације радио.Али радио је онако како је могао и моју подрску има и таквом цовјеку се треба клањати до пода и кад год одем у цркву запалит цу му свијецу за здравље и нека га драги бог цува.

Name

Са стране

25.01.2019 23:12

Ко је он да било шта поздравља, или не поздравља? Он је адвокат, његов посао је да на суду заступа интересе свог клијента. Све друго је политизација на коју не треба наседати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гардиста

26.01.2019 03:29

Засто је Каран био на конфернцији за стампу.Засто су Додик и Лукац исли изјавити сауцесце у куцу Давора Драгицевица.Ста имају они ици код њега у куцу,је ли то њихов посао.Према томе,прије него кренес писати,размисли мало.До тада,сједи,1!!!

Name

РЕ СА СТРАНЕ

26.01.2019 07:39

ОН ЈЕ ПОРЕД ТОГА СТО ЈЕ АДВОКАТ ,ЦОВЈЕК КОЈИ СЕ БОРИ ЗА ИСТИНУ. НАСУПРОТ ТЕБЕ ,КОЈИ ТРАЗИС ДЛАКУ У ЈАЈЕТУ У СВАКОЈ ТЕМИ О УБИСТВУ МЛАДИЦА. УВИЈЕК СКРЕЦЕС СА ТЕМЕ ,СА ПУТА ПРЕМА УСТИНИ. ТВОЈ ЦИЉ ЈЕ КАО И УБИЦА И САУЦЕСНИКА. НЕКА ВАМ БОГ СУДИ.

Name

Нека

26.01.2019 11:30

Нека доказе да је способан и ријеси слуцај Мемиц.

Name

Боки

26.01.2019 12:38

Доказао је да је неспособан. Никакав адвокат а ни цовјек. Тацка

Name

либом етаки

26.01.2019 15:52

тИ "са стране" НАСЕДАЈ на неку ствар, овде се НАСЈЕДА, а да ли си коментарисао када је, много пута, министар Лукач коментарисао, у овом случају Давидове смрти, што му није у опису послова, што законски не би смио, а ти сада коментаришеш шта адвокат говори, паметњаковићу ДИЈЕТЕ ЈЕ УБИЈЕНО, а теби сметају коментари адвоката ожалошћене породице, марш пашће

Name

Јадранка

26.01.2019 00:04

Ако ове смене имају икакве везе са Давидовим убиством онда треба да се смени прво Лукац јер је и он уцествовао у затаскавању злоцина. Наравно смене су ниста ако ови људи кривицно не одговарају! Медјутим мени је Лукац сумњив јер док се десавало пребијање, муцење, и убиство Давида он је наводно био на слузбеном путу у Африци. Мозда гресим, али такодје постоји паралелна ситуација приликом убиства Оливера Ивановица. Наиме Милан Радоициц, један од осумњицених за Оливерово убиство, није био на Косову кад је Оливер упуцан!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ссс

26.01.2019 02:28

смјенио их јер нису били способни без пропуста сакрит давидово убиство

ОДГОВОРИТЕ
Name

МастЈаг

26.01.2019 02:36

Смјене у МУП РС, немају ама бас никакве везе са Давидивим убиством. Сигурна сам у то. То је нека нова ИГРА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аустрија

26.01.2019 06:45

Стосе мене тице ниукоју војску се неби опредијелио одслузио сам своје прије 40година уствари за кога којег лопова

ОДГОВОРИТЕ
Name

ШМ

26.01.2019 06:59

Овде је лукач побркао лончиће.Он требс да буде смијењен,па неко дтуги да смјењује кога треба,а не он.Код над је све наопако.Правда за Давида.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

26.01.2019 07:03

Зар ова његова изјава није чиста политизација?

ОДГОВОРИТЕ
Name

26.01.2019 07:53

СВЕ ШТО РАДЕ И ЛУКАЧ И ДОДИК ЈЕ СКЕТАЊЕ НАРОДА СА ПИТАЊА КО ЈЕ УБИО ДАВИДА А ОНИ СУ ПОЛИТИЧАРИ И ПРВИ СЕ УВУКЛИ У ОВАЈ СЛУЧАЈ, КАКО ПРАВО РАДИЛИ ТАКО ИМ БОГ ДАО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Министар

26.01.2019 11:07

Ајде министре ,ако си чиист и ако си остао прави српски борац растјерај и похапси ту багру и нађи све који су умијешани у злочин на било какав начин.Лично ћу као борац,РВИ и частан човјек доћи у БЛ да ти се поклоним.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нико никановиц

26.01.2019 11:42

Цитам негдје да је госп. Ифет само адвокат који трази истину и правду и да не политизира слуцај Давида Драгицевица. Казе се даље да госп. Адвокат истину зна, али из неког разлога неце да је објави, мозда би се истином мало исправио мит који је створен на овом слуцају. Људски Зивот не мозе и не смије бити "слуцај" и "прица", извините сви али сви у овоме виде само слуцај свако опет има свој поглед на тај "слуцај".

ОДГОВОРИТЕ
Name

лука

26.01.2019 13:56

Само истина и правда за Давида Драгичевића. Подршка породици Драгичевић и адвокату Ферагету на истрајности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јасно као дан

26.01.2019 15:55

Није ово потез због бољитка. Ово је обична камуфлажа и покушај да се још више компликује и заташкава убиство ДД. А и због јавности.. Да се смире страсти. Видјећемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДАВИДОВ ТРГ

26.01.2019 20:43

Овај режим никад неће саопштити КО ЈЕ УБИО ДАВИДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

xцx

27.01.2019 05:17

Ако су смјене из постених намјера то це се видјети имају ли кривицне пријаве за пропусте приликом истраге слуцаја "давид".а ако су смјене само сминка онда је све министре било узалуд..То сте имали прилику одмах урадити после нелогицности преса и цињенице прикривања доказа.Стета је нацињена и Муп у који народ висе не вјерује зарад саке сљама . Стета је и за вас јер сте тиме окаљали и себе а ако сте невини то је одмах требало уцинити.Овако сте ударили цвоке и себи и свима у Мупу те довели својим понасањем у сумњу и вас рад и рад институције Мупа.Ви сте министре највисе одговорни за немар и лос рад мупа и немате сада куда.Само вас питам да је то било васе дијете са ли би сте дијелили лекције и цвоке или тразили истину..Стета васе добре каријере јер сте је зарад неког прокоцкали...Не иде вам на понос јер крај у којем сте родјени је увијек дрзао до образа а цаст се не продаје ни за коју цијену...

ОДГОВОРИТЕ