"Срамота је обуставити потрагу!" "Молим вас, они су живи!"

Тренер Нанта Вахид Халилхоџић рекао је да је "срамота и неприхватљиво" што је прекинута потрага за несталим авионом у коме је био фудбалер Емилијано Сала.

Фудбал 26.01.2019 | 11:45
"Срамота је обуставити потрагу!" "Молим вас, они су живи!"
Халихоџић је позвао надлежне да наставе акцију и потрагу за несталим авионом, у којем је поред Сале био и пилот.

Потрага за несталим авионом обустављена је синоћ после три дана, пошто спасилачке службе нису пронашле ниједан траг летелице. Авион је у понедељак увече нестао са радара изнад Ламанша, након што је путовао из Нанта у Кардиф, нови клуб аргентинског фудбалера. 

Халилхоџић је на конференцији за медије био љут што је потрага обустављена. 

"Мислим да је ово срамота. Не мислим да је вода изузетно дубока да не могу да пронађу авион. То је обавеза коју ти људи имају. Не може да остане овако. Ово је срамота. Овако престати је неподношљиво и неприхватљиво. Можете ли замислити породицу? Да ли сте јуче видели његову сестру?", рекао је Халилхоџић. 

Ромина, сестра фудбалера Емилијана Сале јуче је замолила да се настави потрага. 

"Молим вас да не прекидате потрагу. Они су живи", рекла је она. 

Такође и Халилхоџић је данас поновио ту молбу. 

"Имам само једну поруку за одговорне, да наставе потрагу, пошто је одвратно овако оставити ту ситуацију. Неподношљиво је. Не могу да замислим како породица ово преживљава", додао је он. 

Халилхоџић је један од најбољих стрелаца у историји Нанта са 111 голова, а навијачи су бившег југословенског репрезентативца изабрали у најбољи тим клуба свих времена. Халилхоџић је добро сарађивао са Салом који је уочи преласка у Кардиф у 19 утакмица за Нант постигао 12 голова. 

"Имао сам посебан однос са тим момком, много смо разговарали, много смо радили заједно. Последње што ми је рекао је да жали што нисмо дуже сарађивали и то ће ми заувек остати урезано у срцу", навео је он. 

Босанскохерцеговачки тренер је позвао своје играче да дају све од себе и победе у предстојећој утакмици у Купу. 

"Играчи имају обавезу према њему да покажу карактер. Сви смо у шоку, али морамо да наставимо да живимо. Али, никада га нећемо заборавити. Морамо да победимо. Утакмица ће бити емотивна и морам да разговарам са двојицом или тројицом играча, да видим да ли ће моћи да играју", рекао је он. 

Клуб није ангажовао психолога да помогне играчима, али Халилхоџић је рекао да за то постоји могућност. 

"Тешко ми је да оценим стање сваког играча. Желим да се сви држимо заједно, ако видимо некога ко је узнемирен да му помогнемо и разговарамо са њим. Од свих у клубу тражим да буду још ближи играчима, да разговрају. Мислим да је то најбољи начин да ово пребродимо", додао је Халилхоџић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар