Гатузо: Пјонтек је као Робокап!

Мало прича и много тога ради на терену, поручио тренер Милана уочи дербија са Наполијем.

Фудбал 26.01.2019 | 09:45
Гатузо: Пјонтек је као Робокап!
Тренер Милана Ђенаро Гатузо изјавио је да је врло задовољан оним што је видео на првим тренинзимаКшиштофа Пјонтека. Он је уочи суботњег дербија са Наполијем на Сан Сиру још поручио да ће Алан много недостајати чети Карла Анчелотија, односно да Росонери имају жељу да задрже Кристијана Запату. 

"Пјонтек је као Робокап. Мало прича и много тога ради на терену. Физички је спреман, добро напада простор и пун је ентузијазма", казао је Гатузо наговестивши да би Пољак могао да добије шансу од првог минута против Наполитанаца.  

Гатузо је прокоментарисао и сусрет са учитељем - Карлом Анчелотијем...

"Њега је немогуће опонашати, то како он управља свлачионицом... Тај дар је у њему. Једноставно, има ту могућност да натера играче да му верују, улази у њихове главе. Мало њих је рекло нешто ружно о Карлету. Суштина је да је немогуће копирати га. Али све што знам научио сам од њега. Сјајна особа". 

О Чалханоглуу и спекулацијама да долази...

Пакета, Пјонтек...Крило! Милан има неколико кандидата

"То су измислили новинари. Не постоји таква идеја. Да, Лајпциг га је желео, међутим ми смо увек говорили да је важан играч за нас и да није на продају". 

Запата?

"Уговор му истиче, као што знате. И мис смо му понудили нови. Сада је све на њему. Желимо да остане. Сигурно да никога нећемо доводити на његовој позицији. За сада".

Чињеница да неће бити Алана у постави, како је и сам Анчелоти потврдио, не опушта Гатуза, који је свестан колико је Бразилац важан за екипу Наполија.

"Много губе што га неће бити, али знам да Карло има много алтернатива. Нама је сутра потребан одличан наступ како бисмо бодове задржали код куће. Играмо против страшног тима. Јаки су на лопти као и прошле сезоне, а сада су још и много директнији. Лакше улазе у шансе"...

О потенцијалним новим појачањима Гатузо није желео...

"Добри смо оваквим какви смо". 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар