Прича: Монаково лутање у магли!

Анрију мора да се исплати 15. 000. 000 евра! Враћа се Жардим и има један захтев - да оде „вирус“ Еменало! Потпуно лудило у клубу из Кнежевине, откривено и како је Тијери Анри изгубио своју позицију.

Фудбал 25.01.2019 | 20:40
Прича: Монаково лутање у магли!
Одлука водећих људи Монака да суспендују Тијерија Анрија и практично му тако потпишу отказ шокирала је европску фудбалску јавност, али можда и више од тога изненадила је вест да ће се у Кнежевину вратити Леонардо Жардим!

Француски медији од синоћ запљускују најновијим информацијама о потпуном хаосу у редовима некадашњег шампиона Француске, који се дави у зони испадања и лута у магли сопствених лудости и глупости. Цела збрка настала је после Анријеве конференције за штампу на којој је открио да је решио да пресече врпцу са играчима којима је, како је сам рекао, стало само до сопствене будућности, не и клуба.Анри је тада признао да је из својих планова елиминисао већи део првотимаца, јер је желео да настави рад само са онима који су спремни да се боре за опстанак клуба у Лиги 1. Таква одлука изазвала је ерупцију незадовољства међу играчима, што се убрзо преселило и у директорске канцеларије. 

Анријев посао је свакако висио о концу после бламаже од Стразбура и пораза резултатом 1:5. Међутим, управа је Анрију тада дала две утакмице (против Дижона у првенству и Генгана у Лига купу) како би сачувао своју позицију. Све се окренуло после Анријевог излагања, где су играчи, народски речено, умало преврнули клуб наопачке.

Према информацијама реномираног дневног листа Нице Матин, незадовољство код играча почело је да куља пре неколико утакмица. Француз је на једној утакмици гласно узвикнуо: „Овај?! Овај вреди 10.000.000 евра“, што су чули играчи са клупе. Наводно, Анријев однос према играчима на тренинзима био је испуњен негативним емоцијама и често је о играчима говорио лоше, иза њихових леђа. То је почело да нервира и водеће људе у клубу, а пише се чак и да је Анри за кратко време почео да иритира све запослене у Монаку.

Истиче се да је Анријев говор тела према играчима био јако лош и да су његове реакције на грешке у игри биле прилично јаке и негативне. Такође, није се либио да критикује људе око себе – јасно, гласно и агресивно.

Због тога је Тијери Анри изгубио свлачионицу и играче. Цео овај луди експеримент скупо ће коштати Монако. Клуб ће за раскид уговора Анрију морати да исплати суму између 10.000.000 и 15.000.000 евра! О томе се тренутно преговара...

Истовремено, људи у Монаку ужурбано раде на томе да врате Леонарда Жардима после тек нешто више од три месеца! Сензационалну вест пренели су практично сви релевантни медији у Француској. Жардим је начелно пристао да се врати на место са којег је принудно отишао 11. октобра после разочаравајућих резултата и 18. места на табели после уводних девет кола. 

Човек који је створио нови бренд Монака и клубу донео зараду од вртоглавих 850.000.000 евра кроз продаје Килијана Мбапеа, Томе Лемара, Фабиња, Бенжамина Мендија, Бернарда Силве, Тјемуеа Бакајока, Гвида Кариља, Теренса Конголоа (...) требало би данас током дана да договори све услове сарадње. Ипак,Нице Матин јавља да је Жардим пред потпредседника Вадима Васиљева и његове сараднике ставио један, много битан услов - да из клуба оде спортски директор Мајкл Еменало!

Некадашњи директор Челсија, који је у Монаку од краја новембра 2017. године, виђен је у Жардимовимочима као клупски „вирус“ и некога ко је најзаслужнији за овакву позицију Кнежева на табели. Наводно, Португалац верује да је управо Еменало „бушио“ његову стратегију прављења тима одлукама да се Монако преоријентише искључиво на куповину талентованих играча и претварање клуба у фабрику за штампање новца. Истина, Монако је летос довео Александра Головина за 30.000.000 евра, те Насера Шадлија из ВБА за 12.000.000 евра, али исто тако су издвојене веће суме новца за талентованог Виљема Гебелса (20.000.000), који је у првом тиму одиграо свега 27 минута, али и исте паре за десног бекаБенжамина Хенрикса, који се може сматрати добром куповином. Остали су озбиљно оманули... На њиховим куповинама радио је баш Еменало.

Подсетимо, Еменало је својевремено био десна рука Романа Абрамовича у Челсију и неко ко је практично доносио све најважније одлуке када су у питању трансфери и практично никада није радио у спрези са тренерима. Он је, опет, Челсију довео играче попут Лукакуа, Де Брујнеа, Азара, Куртое, Аспиликуете, Кантеа, Кристенсена, али га је Антонио Конте после жестоких дуела отерао јер Нигеријац није хтео да му доведе ниједно појачање са листе жеља, већ је радио по сопственом нахођењу. Имао је Еменало великих погодака, али и промашаја попут Батшуајија, кога је довео Контеу уместо Икардија, Каванија илиИгуаина, Бабе, Ђилобођија, Кенедија, Мијазге, а својевремено је стопирао и преговоре са Каванијем, Најнголаном, Бонућијем, Игуаином, Икардијем...

Нешто слично радио је и у Монаку, после чега је Жардим отишао. Сада би, уколико се две стране договоре,Еменало могао да буде бивши, чиме би Жардим добио већу одговорност у своје руке. Радио Монте Карлотврди да ће посао бити завршен данас и да ће званична потврда доћи до краја дана. 

Чекамо...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар