Виландер одушевљен Новаком: Шта је ово, људи моји?!

Новак Ђоковић је у свом седмом финалу Аустралијан опена. Почистио је Лукаса Пуја, за спектакл који нас чека у недељу. Ево шта каже Матс Виландер. . .

Тенис 25.01.2019 | 18:00
Виландер одушевљен Новаком: Шта је ово, људи моји?!
Матс Виландер је годинама био крут према Новаку Ђоковићу, пословично непријатан, може се рећи. Готово да је омаловажавао неке његове врхунске резултате, ретко кад би му одавао признање за игру, трофеје...

Али, и Виландер је последњих година "посустао" у својим оштрим коментарима, па је и он почео да хвали Новака Ђоковића.

Ево шта је 54-годишњи Швеђанин изјавио у редовном коментару после Новакове бриљантне победе над Лукасом Пујом у полуфиналу Аустралијан опена 2019:

"Ово је било невероватно! Пратио сам меч уживо са трибина и гледао сам како се Новак фантастично креће по терену, лоптица није имала где да прође, не могу ни да нађем праве речи да то опишем! Па, како неко треба да игра да би га победио кад је овакав?!".

Хвалио је Виландер Новакову кретњу по терену, сервисе, ударце, констатујући да Лукас Пуј није имао великих изгледа против оваквог Ђоковића и приметио да је Француз деловао мало "погубљено". 

"И сам Новак је после меча изјавио да му је ово можда најбољи меч на Род Лејвер арени", додао је Виландер, појачавајући свој утисак о Ђоковићевој доминацији. 

Погледајмо мало статистику: у 127 одиграних поена и више од 400 пребацивања лоптице преко мреже, Новак је имао само 5 неизнуђених грешака!

Виландер је приметио и да је Пуј био стегнут и да се превише фокусирао на ту "нулу" у првом сету и претпоставио да је Французу у глави било само како да уместо тог "кромпира" на семафору буде исписан неки други број поред његовог имена.

"Пуј је размишљао само о томе како да освоји неки гем, а не како да осваја поене. То је био његов велики проблем", оценио је Виландер.

О ономе шта нас чека у недељу, у дуелу титана Ђоковића и Рафаела Надала, Виландер каже:

"Питали смо се пре извесног времена да ли ћемо Новака и Рафу гледати опет у напону снаге, како играју врхунски тенис и одговор је: Да! Ево их опет! Надал је делимично изменио свој стил игре, агресивнији је, а Новак игра поново онако како је некада играо. Дакле, да - недељно финале је нешто најбоље што је могло да се деси љубитељима тениса".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар