Салиховић у Суду БиХ: ''Нисам крив''

Горан Салиховић, бивши главни тужилац Тужилаштва БиХ на јутрошњем рочишту у Суду БиХ, изјаснио се да није крив за продужено кривично дјело злоупотребе положаја или овласти које му се ставља на терет у оптужници.  

Босна и Херцеговина 25.01.2019 | 10:55
Салиховић у Суду БиХ: ''Нисам крив''
Тужилаштво БиХ терети Салиховића за незаконитости у трошењу средстава репрезентације док је био на челу те правосудне институције, преноси Клиx.ба.

Салиховић је оптужен да је, као главни тужилац Тужилаштва БиХ, у периоду од почетка фебруара 2013. до 28. септембра 2016. године поступао супротно одлуци о условима и начину кориштења средстава за репрезентацију и поклоне, односно прекорачио је лимит потрошње у земљи и иностранству на мјесечном нивоу. Према саопштењу у Суда БиХ, Салиховић је себи прибавио имовинску корист која прелази 50.000 КМ. 

Салиховић је смијењен још 2016., али истрага је трајала скоро пуне двије године.

Прије неколико дана Тужилаштво БиХ донијело је одлуку о обустави дијела кривичне истраге против Салиховића јер је против њега вођен дисциплински поступак на исте околности које је истраживало и Тужилаштво.

Дисциплинска комисија ВСТС је утврдила његову одговорност у вези с намјерним давањем лажне или недовољне информације о пријавама за радно мјесто, питањима унапређења и напредовања у служби или било којим другим питањима која су у надлежности ВСТС, али је донијела одлуку којом се одбија тужба што се односи на омогућавање вршења дужности тужиоца особама које за то нису законом овлаштене и за мијешање у поступање тужиоца с намјером опструисања.

(Клиx)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

БОБА

25.01.2019 10:14

САСВИМ НОРМАЛНО ДА ЋЕ СЕ БРАНИТИ ЋУТАЊЕМ ИЛИ РЕЋИ ДА НИЈЕ КРИВ.ПА У ОВОЈ ЗЕМЉИ ИМА ЛИ ИКО ДА ЈЕ КРИВ.СВЕ МЕД И МЛИЈЕКО А ГДЈЕ ГОД СЕ ОКРЕНЕТЕ НИШТА НЕ ФУНКЦИОНИШЕ.СВИ СУ.ДОБРИ,ПРАВИ ЉУДИ ,БЕЗ ИМАЛО СТИДА СРАМА,КАРАКТЕРА.ПОШТЕЊА И ТАКО ДАЉЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А дисциплинска

25.01.2019 10:30

Дисциплинска комисија у саставу Махмут Сврака и Врањес из Бања Луке.Све је познато и поступак је тако водјен да нигдје нису споменути ни Додик Бурле а ни Спириц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јелисавета

25.01.2019 11:02

Обицна фарса. Далеко од сваког професионализма, одговорности и судске праксе! Врана врани не кљуца у оци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

повјерилац

25.01.2019 14:38

КО ЈЕ ПОКРАО МОЈЕ ПАРЕ ИЗ БОБАР БАНКЕ ?

ОДГОВОРИТЕ