СДА показала деструктивност

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић поручио је да су покушаји да буде промијењено име Републике Српске неприхватљиви и да се тиме још једном показује деструктивност СДА.

Србија 25.01.2019 | 09:56
СДА показала деструктивност
Дачић је рекао да је ситуација у БиХ ионако нестабилна, а да покушаји, попут најаве СДА да ће покренути преиспитивање назива Република Српска пред Уставним судом БиХ, нимало не доприносе смирењу тензија.

– Србија је гарант Дејтонског споразума. Ми смо за мир и стабилност, за територијални интегритет БиХ, али и за очување Српске – рекао је Дачић за “Вечерње новости”. 

Он је нагласио да, због немогућности да се постигне консензус у Сарајеву, многа важна питања између Србије и БиХ, попут граница, остају отворена.

СДА је саопштила да ће путем својих представника у институцијама БиХ покренути правну процедуру пред Уставним судом БиХ ради преиспитивања назива Република Српска.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

055

25.01.2019 09:28

Интересантно,као искусни политичар и дипломата неможете да одмах видите да је то стара варијанта Додика и Бакира,чим им опадне рејтинг они провале неку глупост која се врти мјесецима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цорлеоне

25.01.2019 10:08

Људи желим бити потпуно реалан. Ја Бакира Изетбеговића и СДА лично не волим и из дна душе неподносим. То је једна страна. Друга страна медаље је да се сама помен на подношење апелације Уставном суду БиХ нашим Српским политичарима диже коса на глави. Дакле ту има нешто велико, због чега су наши политичари смртно препаднути и уцјењени. Додик је на Бакирову апелацију требао да одговори контра апелацијом о уставности имена БиХ. Међутим ту су далеко већи проблеми од изложеног. Сад се јасно види да су наши Српски политичари под уцјеном, и да играју како им запад каже. Додик се отео контроли и погледајте очигледан примјер како га Америка спушта на дно. Људи моји драги, АПЕЛАЦИЈА је ванредан правни лијек у којем нема ништа лоше. Ако Уставни суд ради противуставно и противзаконито, па имају веће инстанце за заштиту права. ЧИМЕ ТО МИЛОРАДЕ ПЛАШИШ СРПСКИ НАРОД. Због чега би се Српски народ требао бојати Бакирове апелације ? По мени треба ући у ту битку која ће нам се десити кад тад, и једном за увјек ставити тачку на ову причу.

Name

ПРАВДА

25.01.2019 09:44

ДАЈ ПРЕСТАНИТЕ ВИСЕ О ТОМЕ. ПРИЦАЈТЕ КАКО НАРОД ДА ПРЕЗИВИ, ДА НЕ МОРА ИЦИ У ДРУГЕ ЗЕМЉЕ ДА БИ ПРЕЗИВИО. НЕ ЗАНИМА МЕ КАКО ЦЕ СЕ ЗВАТИ ВЕЦ МОЗЕ ЛИ СЕ У ЊОЈ ПРЕЗИВЈЕТ!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

25.01.2019 09:44

Ако су несто показали протекли догадаји ,онда је то само потврда да о судбини Босне и Херцеговине најмање одлуцују њени народи и градани и да је она дефинитивно постала монета за поткусуривање измеду Восингтона, Москве и Анкаре и да сваки од њих у овој напаценој земљи има свога квиска.Будуци да нико од њих није заинтересован за стабилност на Балкану и Европе у цјелини, оцигледно је да експоненте својих политика неце користити за мир, развој, еуро интеграције него за хроницне сукобе у земљи.Госп Дацицу бојим се да и ви у Србији имате слицну улогу квиска као и наси политицари. Све док истински представници и народа и градана ове земље не сједу и не договоре како да зивимо и радимо и градимо будуцност у овој земљи за нас и наса покољења ,ово це бити земља сукоба,земља ,криминала и корупције, земља из које се бјези а не у којој се остаје,земља заробљена клеронационалистицким елитама и њиховим интересима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лол

25.01.2019 09:53

А Биса спомиње стабилност.. јадни ми са вама.

ОДГОВОРИТЕ