Српски рукомет је доведен до пропасти!

Сви желе да се 'огребу' за колач! Јовица Цветковић, бивши селектор рукометаша Србије, причао је о стању у српском рукомету, Рукометном савезу и целокупном систему у Србији.

Остали спортови 25.01.2019 | 23:10
Српски рукомет је доведен до пропасти!
Некадашњи селектор Србије је, у интервјуу за Телеграф, причао о стању српског рукомета и томе шта се десило од 2012. године, када је Србија била друга у Европи, до сада, када су изабраници Ненада Перуничића заузели 18. место на Светском првенству.

Цветковић је био на челу репрезентације Србије у два наврата, прво 2006, а затим 2016. године.

Он је је за неуспех репрезентације окривио Рукометни савез Србије.

"Очекиван, с моје стране, овакав пласман с обзиром на све што се дешавало од Европског првенства па до данас. Решења која је РСС направио, прво кадровска, а и оно што је из тих решења произишло као селекција за ово такмичење.Видели смо шта се дешавало на Светском првенству. Почели смо да губимо од Аргентине, Бразила, чудо нисмо од Кореје изгубили, а губили смо већи део утакмице", рекао је Цветковић за Телеграф и додао:

"Мислио сам да ће нешто моћи да се промени јер је проблема било и раније, али исти људи, исти систем избора и непостојање неког изнад њих нас доводи до пропасти".

Бивши селектор причао је о бројним проблемима који су задесили репрезентацију током његовог мандата.

"Неки играчи су и безвољно дошли, други су резервисали седам карата за повратак кући после прве фазе, о чему се ту ради?! Играчи су одлазили и по ноћним клубовима, а игра се друга фаза, скренуо сам пажњу председнику савеза (Божидару Ђурковићу), он је њима држао страну. Инсистирао сам на томе да играчи који још играју рукомет и требају нам, морају да се одазову, чак и ту сам наишао на отпор. Онај ко игра рукомет, добије национално признање, а не жели да се одазове националном тиму. Па то не сме да се дешава. А ми то имамо", јасан је Цветковић.

Цветковић је још једном оштро осудио неке одлуке челних људи у Савезу и додао "да је тим људима најмање битан рукомет".

"Изнад њих не постоји неко ко ће рећи 'не можете тако да радите, то се ради на штету спорта'. Не, тога нема и они раде шта хоће. Трагедија нашег рукомета је што је сав новац у репрезентацији јер га у клубовима нема и сви су ту. Сви из клубова, из рукомета, сви су ту ако могу да се огребу за неки колач, за оно што добије рукомет од државе. То је страшна борба, како за селекторске позиције, тако за председника и чланове Управног одбора", закључио је Цветковић.

Бивши селектор нема позитивна очекивања за репрезентацију Србије.

"Неће нас бити на следећем Европском, на Олимпијади. Могу само да поставим питање: ко то нама продаје маглу?"

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар