Новак уочи полуфинала: Пуј није случајно ту!

Побеђивао је и Рафу! Новак Ђоковић у петак игра своје седмо полуфинале у Мелбурну. У претходних шест је славио, а кад год је био међу четири, доносио је титулу из Аустралије.

Тенис 24.01.2019 | 23:45
Новак уочи полуфинала: Пуј није случајно ту!
Против Луке Пуја, тренутно 31. тенисера света, који је пласманом међу четири обезбедио скок у Топ 20, Новак до сада није играо ниједном. али каже да зна о каквом противнику је реч.

За Новака је увек битно да има инспирацију, а уочи овог меча јасно је због чега није желео да говори о евентуалном финалу из снова са Рафаелом Надалом.

„Мислим да је највећи задатак да будеш усредсређен само на тај један меч. На оно што се догађа на терену. Уколико премотаваш филм и размишљаш о томе шта је било или шта ће се догодити, или се трудиш да измениш ситуације које су се већ догодиле, аутоматски трошиш енергију која ти је неопходна за тај садашњи тренутак. У суштини, највећи задатак свих нас у спорту је да се усмеримо на оно што се дешава“, поручио је Ђоковић.

За полуфинале Гренд слем турнира не треба му посебна мотивација.

„Инспирације и мотивације увек имам много зато што је сврха мог играња мени сасвим јасна. Ако је спортисти јасно зашто игра, онда мотивацију не треба ни да тражи, зато што је она аутоматски ту“, јасан је Новак.

“Све зависи и од услова за игру. Гледаћу да од почетка кренем као против Нишикорија, концентрисано, у добром интензитету, да покушам да му што пре одузмем сервис. Лука је врло свестран играч, комплетан је. Вероватно његова кретња и бекхенд су у последњих неколико година били нешто слабији у његовој игри у односу на сервис и форхенд. Међутим, и ту је напредовао, то је приметно, у супротном не би ни стигао до полуфинала”, каже Новак.

Пуј је у каријери освојио пет титула, а на турнирима четворке најбољи пласман му је овај у Мелбурну. Пре две и по године стигао је до четвртфинала Вимблдона и УС Опена. Овде у Мелбурну заиста је играо одлично.

“Прилично је добро играо и против Раонића, ка и против Ћорића, гледао сам оба меча. Такође, поправио је и кретњу , што му је недостајало раније у игри. Комплетирао је игру, али опет имам више искуства од њега у завршницама Гренд слем турнира. С друге стране, не очекујем ни да буде импресиониран Централним тереном или томе слично. Играли смо један против другог много пута на тренинзима. Одлично познајемо игру и један и други. Он је већ добио и Надала у Њујорку пре неколико година и заслужује поштовање”, изјавио је Ђоковић.

Са Марјаном Вајдом у тиму, Новак је у 2018. успео да освоји две гренд слем титуле. Смеши му се и трећа узастопна, а словачки стручњак има велике заслуге за Новаков повратак на трон светског тениса.

“Важно је да се вратио, он ми је као члан породице. Не посматрам га само професионално, као свог тренера него и као човека који ми је много помогао у животу и са којим сам освојио своју прву професионалну титулу. Прошли смо много зајдничких тренутака. Иако нисмо сарађивали 12 месеци, стално смо били у контакту и то показује да је наш однос много више од професионалног “, закључио је најбољи тенисер света.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар