Квитова: Дуг повратак, још не вјерујем да сам у финалу!

После пет година, Петра Квотова поново ће играти у финалу једног Гренд слема. И не само то, има прилику да први пут у каријери постане прва на свету.

Тенис 25.01.2019 | 11:30
Квитова: Дуг повратак, још не вјерујем да сам у финалу!
Чешка тенисерка је у полуфиналу савладала Американку Данијел Колинс са 7;6 (2), 6:0 и практично без изгубљеног сета стигла до великог финала где је чека Наоми Осака.

Петра ове сезоне има невероватан низ од 11 узастопних победа, у Мелбурн је дошла са пехаром из Сиднеја и заиста игра као некада, када је била најбоља на Вимблдону.

"Много ми значи што ћу после толико времена играти у финалу. Заиста сам напорно радила да бих стигла до овог тренутка, до финала Гренд слема. Коначно могу да стигнем до самог краја. У финалу ћу заиста уживати, шта год да се деси, спремна сам", изјавила је непосредно по завршетку меча у "Род Лејвер арени".

Температура у Мелбурну је први пут од почетка турнира достигла 37 подеок, примењено је коначно ново, измењено правило политике екстремних температура, јер је ниво достигао тачку 5.0 после чега је одрађено да се мечеви на свинм спољним теренима прекидају, ана "Лејверу" затвара кров до краја дневног програма.

Квитова воли да игра у таквим условима и сигурно да јој је то помогло.

"Мислим да сам ја била најсрећнија на стадиону када је кров кренуо да се затвара. Волим да играм у затвореном, то ми је заиста помало помогло. Било је топло, па топло, требало је и даље се борити, тако да можда и није било толико важно", рекла је Чехиња.

Познато је кроз шта је све морала да прође после оног догађаја од пре неколико година када је лопов упао у њен стан и том приликом је ранио у леву руку, којом игра. Четири сата је трајала операција и добро је да се после таквог искуства уопште вратила на терен.

"Још не верујем да сам у финалу. Искрено, после оног што је било нисам била сигурна ни да ћу опет играти тенис. Није било само физички, због тог трањавања, већ је и ментално било тешко, требало ми је много времена да се саберем, да ме људи око мене охрабре, да стекнем поверење, нарочито према мушкарцима. Било је потребно много тога урадити током опоравка. Ипак, некако сам успела да се вратим. Морала сам да вежбам три пута дневно због те руке, не само да бих играла тенис, већ да бих нормално функционисала. Било је то дуго путовање за мене", признала је Квитова.

Каже да је имала и сусрет са Моником Селеш, која је тако застрашујуће искуство доживела 1993. на турниру у Хамбургу, када је извесни Гинтер Пархе ножем убо у леђа током паузе између гемова.

"Нисам имала раније контакта са њом, у јуну смо се среле први пут. Она је била та која је желела да ме види, била ми је заиста велика част. Знам колико је то утицало на њену каријеру. Било је донекле другачије, али било је заиста сјајно упознати неког ко је прошао сличне ствари као и ја", додала је Петра.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар