АО - Прича: Неки други тенис или брутални Надал?!

У рубрици меч дана најчешће завршавају сусрети који су по својој драматици били нешто посебно, али овог пута вреди издвојити мајсторство над борбом.

Тенис 24.01.2019 | 23:10
АО - Прича: Неки други тенис или брутални Надал?!
Оно што је приказао Рафаел Надал у сусрету са младим лавом из Грчке, Стефаносом Циципасом, једноставно се може назвати - савршен тенис.

Када једа играч има такав дан, као што га је имао Рафа против Циципаса, противник са друге стране мреже не може ништа да учини осим да слеже раменима због оног што га је снашло.

Једно од главних питања које су постављали људи на трибинама јесте, како је могуће да човек одигра тако добро на путу до финала, а са тако мало мечева у последњих шест месеци?

Једно је сигурно, Рафа је одморан, максимално физички и психички спреман. Ударци су му просто невероватни. Против Циципаса, којем је дао свега шест гемова, погађао је буквално шта је хтео, линије из форхенда у трку, бекхенд паралеле, чак му је и егзекуција волеја на мрежи била маестрална.

Избор удараца, кретња, сервис, све је код Надала у игри деловало тип-топ. Циципас да се разумемо, није одиграо лоше, једноставно, ово је био меч што би се рекло "оне wаy траффиц", или просто једнодимензионалан, доминантан од стране једног од најбољих играча свих времена.

Очекивале су велике групе грчких навијача да млади Циципас, који је слободно се може рећи, јунак турнира, макар намучити освајача17 Гренд слем трофеја, али ништа се није догодило од тога.

Надал је од првог до последњег поена у мечу одиграо као да се бори на живот или смрт. Није дизао стопало са гас папучице, разбијао је одбрану противника снажним и прецизним ударцима који су на 37 степени у хладу публику, ионако грогирану од претоплог времена, остављали додатно без даха.

Меч је неодољиво подсетио по "бруталности" резултата на финале УС Опена 1991. између Стефана Едберга и Џима Куријера када је Швеђанин просто разбио Американца истоветним резултатом, 6:2, 6:4, 6:0.

Надал је овим истакао кандидатуру за трофеј у Мелбурну. Веома озбиљну кандидатуру. Тенисер са Мајорке се не шали и сва је прилика да ћемо у недељу, на последњи дан турнира имати највећу посластицу.

Али лоптица је сада на Новаковој половини. Рафа је свој ударац одиграо, чека се одговор тениског краља. Следи ли нам нови меч епских размера?

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар