Прије тачно годину дана, Пјонтек је носио дрес Краковије...

Нисам мислио да ћу икада доћи у Милан, а сада поред мене стоји Паоло Малдини! „Очекивао сам да ће се након 13 голова други клубови интересовати, али нисам очекивао да ће Милан бити један од њих“, каже Пољак.

Фудбал 25.01.2019 | 22:00
Прије тачно годину дана, Пјонтек је носио дрес Краковије...
Кшиштоф Пјонтек је одисао самопоуздањем конференцији за медије након потписивања уговора са Миланом. Доскорашњи нападач Ђенове каже да ће учинити све да постигне погодак на свакој утакмици и да Росонерима обезбеди пласман у Лигу шампиона.

Пољак каже да је очекивао интересовање других клубова након 13 постигнутих голова у првом делу сезоне, али није могао да предпостави да ће један од њих бити великан са Сан Сира.

"За мене је ово још један корак напред у каријери. Надам се да могу добро да играм са Кутронеом, желимо зајендо да постигнемо много циљева, надам се да ће ствари ићи добро. Могу да играм са другим нападачем у тандему", рекао је Пјонтек.

У ово време пре годину дана Пјонтек је носио дрес Краковије. Оно што се догодило у последњих шест месеци делује буквално као сан.

"Нисам мислио да ћу икада доћи овамо. Поред мене је Малдини, коме сам се увек дивио. За мене је велика част бити овде. Рођен сам спреман, сада сам спреман и учинићу све да вратум Милан у Лигу шампиона. Борићу се за Милан. Био сам Миланов навијач док сам одрастао, био је сан да заиграм овде. Седети поред легенди као што су Малдини и Леонардо је велика част. Овде могу да кажем било шта, али све ће се одлучивати на терену. Задовољство ми је што сам овде у Милану. Ја сам нападач и желим да постигнем гол у свакој утакмици, радићу јако и онда ћемо видети шта ће се дешавати на терену".

Ипак ништа није случајно. Прошлу сезону је завршио са 21 постигнутим голом у пољској Екстракласи, а ову полусезону са 13 голова у Серији А.

"Увек сам веровао у себе. Хтео сам да покажем нешто добро у Серији А када сам дошао у Ђенову. Важно ми је да постигнем гол јер сам нападач, али сам иста особа као и пре него што сам дошао у Ђенову. Фудбал је такав, непредвидив. Очекивао сам да ће се након 13 голова други клубови интересовати, али нисам очекивао да ће Милан бити један од њих. Сезона у Ђенови је била помало бурна, али то је фудбал".

А сада Сан Сиро, велика сцена, огроман стадион, велики притисак.

"Сјајно је играти на Сан Сиру, али мислим да ће све зависити од тога шата се дешава на терену. Фокусиран сам на то и учинићу најбље од себе да постижем голове. Начин славља као "револвераш" је мој стил, то је нешто што природно долази. Волео бих да играм у Лиги шампиона. Велика је радост играти за Милан и потрудићу се да постижем голове за ове клупске боје", закључио је Пјонтек.

Извор: моззартспорт

Фото: Твитер

Коментари / 0

Оставите коментар