Дупло већа плата и клаузула за 10 клубова!

Нови уговор за Вернера! Изазовно, нема шта. . .

Фудбал 25.01.2019 | 16:00
Дупло већа плата и клаузула за 10 клубова!
Нападач РБ Лајпцига Тимо Вернер изузетно је тражена "роба" на фудбалском тржишту. Немачки репрезентативац већ трећу сезону у низу игра врло добро, постиже голове и потајна је жеља многих европских великана.  

Билкови због тога дају све од себе да што пре потпишу нови уговор са Вернером, пошто му актуелни истиче 2020. и већ на лето не би могли да рачунају на астрономско обештећење које прижељкују. Са само 12 месеци уговора тешко да ће неко искеширати своту сразмерну квалитетима 22-годишњег нападача... Због тога челни људи Лајпцига имају идеју да пред Вернера ставе понуду са дупло већом платом и занимљивом клаузулом, а све како би га приволели да стави параф на нови споразум. 

Билд пише да је Ралф Рангник спреман да брзоногом нападачу плату подигне на 6.000.000 евра (са 3.100.000) и да у уговор убаци клаузулу о могућности да Вернер оде за фиксих 70.000.000 у десет ТОП клубова. Та листа, тврди Билд, укључује и Бајерн, поред Барселоне, Реала, Ливерпула, оба Манчестера, Пари Сен Жермена, Јувентуса...

Тимо Вернер у децембру је наводно одбио једну понуду Лајпцига о наставку сарадње, а на телевизији је индиректно признао да ако остане у Немачкој, постоји само један клуб у који може да пређе - Бајерн. 

У везу са Вернером доводили су се Дортмунд и Ливерпул, међутим Ханс Јоаким Вацке казао је како Борусија нема пара за играча таквог калибра и да се неће упуштати у трку за европским богаташима.

Подсетимо, РБ Лајпциг је јуче пазарио офанзивног везисту Ханеса Волфа из Салцбурга за 12.000.000 евра. Пре тога из братског клуба стигао је Амаду Хајдара и то за 18.000.000 евра. 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар