Рафа у недјељу за титулу и - историју!

Уколико освоји пехар у Аустралији, Шпанац ће постати јединствен у "Опен ери"!

Тенис 24.01.2019 | 21:45
Рафа у недјељу за титулу и - историју!
Рафаел Надал убедљиво, брзо и лако је победио Стефаноса Циципаса у полуфиналу Аустралијан Опена и обезбедио битку за трофеј на првом гренд слему сезоне.

Он ће се у недељу у Мелбурну борити у финалу са победником меча Новак Ђоковић - Лука Пуј, који је на програму у петак, али и за историју.

Наиме, уколико би Надал подигао пехар постао би први тенисер у "Опен ери", односно од 1974. који је на сваком од гренд слемова освајао најмање два трофеја.

Шпанац у својој колекцији има укупно 17 грен слем пехара - 11 са Ролан Гароса, три са УС Опена, два освојена на Вимблдону и један у Мелбурну 2009. године.

 

И његови највећи конкуренти, Роџер Федерер и Новак Ђоковић, освајали су сваки од четири гренд слема у каријери, с тим да су обојица само по једном тријумфовали на Ролан Гаросу.

Уколико Надал слави у недељу, придружиће се великанима тениса Роју Емерсону и Роду Лејверу, који су то успели да ураде шездесетих година прошлог века.

Надал ће у недељу играти пето финале у Мелбурну.

"Бити у финалу Аустралијан Опена пети пут је заиста веома добар осећај. Пре неколико недеља, када сам био у Бризбејну, било је тешко замислити да ћу бити овде. Али, од када је почео турнир, осећам се стварно, стварно добро", рекао је Надал после убедљивог тријумфа над Циципасом.

После освајања пехара 2009. играо је у финалу 2012, када га је зауставио Новак Ђоковић, 2014. бољи од њега био је Стен Вавринка 2014, а 2017. Роџер Федерер.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар