АО: Смјена генерације да чека - Надал фуриозно до финала!

Рафаел Надал, други тенисер света, пласирао се у финале Аустралијан опена, пошто је у три сета победио Стефаноса Циципаса.  Ноле, спреми се, Рафа делује затрашујуће! Шпанац преслишао Стефаноса Циципаса на путу до финала АО - 3:0. Ђоковић сутра против Пуја.

Тенис 24.01.2019 | 12:00
АО: Смјена генерације да чека - Надал фуриозно до финала!
Дведесетогодишњи играч из Грчке није имао никакве шансе против Шпанца, који је на крају славио резултатом 6:2, 6:4, 6:0.

Надал ће у великом финалу у Мелбурну играти против бољег из меча Новак Ђоковић - Лука Пуј. Српски и француски тенисери играју у петак (09.30), док је меч за титулу на програму у недељу.

"Бик са Маљорке" одиграо је савршену партију и за само 106 минута је успео да победи грчког тенисера. 

Шпанац одлично је кренуо меч и већ у првом сервис гему Циципаса успео је да дође до брејка. Надал је наставио са сјајном игром и за 32 минута дошао до вођства од 1-0 (6:2). 

У другом сету виђена је права борба, Циципас је знатно подигао ниво игре и гледали смо тенис какав су сви очекивали да ће бити од старта. Стефанос је спасао три узастопне брејк лопте и чинило се да би могао да узмрда Шпанца. 

Међутим, Надал није попуштао, био је веома сигуран и на крају је успео да сломи отпор грчког играча. Ту је у принципу био и крај. У трећем сету је постојао само један играч и то је био Рафа. 

Први финалсита овогодишњег Аустралијан опена је Рафаел Надал! Свака част Стефаносу Циципасу за све што је урадио на овогодишњем Отвореном првенству Аустралије, али други тенисер света за њега је данас био превелики залогај - 6:2, 6:4, 6:0! 

Упркос повредама које су га мучиле претходних месеци Надал се очито опако спремио за Мелбурн. Није изгубио ни сет до полуфинала, није га препустио ни талентованом Грку. Тотална доминација шпанског аса и најава да ћемо у недељу гледати спектакуларно финале. Наравно под претпоставком да ће Новак Ђоковић успети да оправда улогу фаворита против Луке Пуја.

Ноле, добро се спреми, Рафа делује заиста застрашујуће... 

Циципас је најавио велике домете на овом турниру када је иу+збацио Роџера Федерера, добро је кренуо и данас, међутим први брејк Надала као да га је сасекао. А догодио се у трећем гему за вођство Шпанца од 2:1. Уследило је неколико гемова у којима су тенисери били готово максимални, лагано бранили свој сервис, да би Рафа дуплим брејком решио све дилеме када је у питању други сет.   

Грк је много јаче, одлучније кренуо у другом делу игре и то му се исплатило. Константно је имао предност, али Надал није попуштао. Притајио се и чекао своју шансу. У деветом гему извршио је притисак на сервис Циципаса и дошао до трећег брејка - 5:4. Његов сервис био је рутина - 2:0. 

Млади Грк потпуно се предао и у трећем сету није имао никакве шансе. Одмах брејк Надала, потврда, па нови брејк... Циципас је до прве брејк лопте дошао када је већ све било решено, на 5:0 за Рафу. Ни гем му међутим није препустио други тенисер света. А своју прву меч лопту искористио је и после сат и 46 минута пласирао се у велико финале. 

Како турнир одмиче Рафаел Надал требало би да има тежи посао, али њему као да је све лакше и лакше. Ово ће бити пето финале за Шпанца у Аустралији...

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар