АО: Аустралија ми је увијек срећна, Пуј је за Топ 10!

О Рафи ако уђемо у финале! Новак Ђоковић је до свог 34. полуфинала на Гренд слем турнирима стигао лакше него што је очекивао.

Тенис 23.01.2019 | 22:15
АО: Аустралија ми је увијек срећна, Пуј је за Топ 10!
Јапанац Кеи Нишикори је предао меч у другом сету због повреде, при вођству Новака од 6:1, 4:1. Само 52 минута су били на терену, али против биологије се није могло.

Нишикори је пре дуела са Новаком скоро 14 сати провео на терену у прва четири кола, а током меча са Ђоковићем пожалио се на повреду бутине (квадрицепса), тако да меч није био у стању да настави.

"Тешко је просудити шта му ј психолошки био проблем ове вечери, али што се тиче физичке сттране било је јасно да га мучи повреда. Победио сам у много наших мечева раније, али он је неко ко је дуго у Топ 10, веома је искусан на великој сцени. Побеђивао је највеће играче и сигуран сам да је много очекивао. Знао сам да ако је спреман, да ће ударати лоптицу снажно и борити се за победу. Али то није био случај сада. Жао ми је што је морао да пролази кроз болове. Имао је протеклих година неколико заиста тешких повреда и сугуран сам да не воли што је турнир морао да заврши на овакав начин. Играо је неколико маратонских мечева пре овог и то је узело данак", изјавио је Ђоковић.

Новак је додао да му је ово најуспешнији Гренд слем и да је срећан због тога што је стигао до полуфинала.

"Осећам се сјајно, овде сам освојио свој први Гренд слем још 2008. Као што сам рекао на терену, за Род Лејвер арену ме вежу многа лепа сећања. Протекле две године нису биле сјајне због повреде лакта, али у протеклој деценији имао сам заиста много успеха овде. То ми је увек помагало да у сезону кренем јако, са много самопоуздања. Мислим да је и то један од разлога зашто од себе захтевам да овде играм најбоље што могу. Очигледно је да нисам сам, јер сви покушавају да се докопају једног од четири највећа трофеја, али Аустралија ми је увек била срећно место", додао је Новак.

Новак ће у полуфиналу играти против Француза Луке Пуја. Иако се никада нису састајали у званичним мечевима, јесу заједно тренирали, тако да зна са каквим квалитетима располаже наредни противник.

"Одувек сам говорио да је у питању веома квалитетан играч. Оно што је урадио на овом турниру је фантастично. Победио је неке топ играче, Милоша Раонића, Борну Ћорића. Имао је проблема раније да веже добре резултате, наролито у последње две године, али уз квалитет који поседује, заслужује да буде у Топ 15, можда и у Топ 10 на свету. Има тај потенцијал, ту нема дилеме. Биће забавно играти први пут протов њега, мада смо вежбали много пута. Знамо се дуго, Видећемо шта ће бити, ово је полуфинале. Обојица желимо у финале, надам се да ћемо бити свежи и спремни за велики меч".

Новака су покушали да питају и за евентуални финални меч са Рафаелом Надалом, али није се дао увући у тако нешто, што је и разумљиво, јер треба победити у полуфиналу.

"Ово је моја прес конференција сада, па би било лепо да више причамо о мени, него о Надалу. Ако желите да причамо о могућем дуелу, причаћемо ако обојица победимо у полуфиналима", ставио је тачку на ту тему Новак.

Подсетили су га како је овде прошле године седео скрхан због пораза и питали шта му је то осим решеног проблема са лактом помогло да се опет врати у врхунску форму.

"Увек треба поћи од оног основног због чега се овим бавим, а то је љубав и страст према овој игри. Мислим да сам морао прилично да 'копам' да бих пронашао мотив после повреде и операције. Нисам планирао да се повучем, али свашта ми је пролазило кроз главу у том периоду. То што сам много тога постигао до сада, ствари ставља у другу перспективу. И даље уживам играјући тенис и такмичећи се. Леп је и тај осећај када држим рекет у руци и играм на било којем терену, било да је у питању онај за тренинг или стадион на Гренд селму. Мислим да ме и даље гурају напред чисте емоције. Наравно и подршка највољенијих је у основи свега. Очигледно да морам, као неко ко је отац и родитељ да нађем прави баланс између приватног и професионалног живота, јер без тога не бих могао да се такмичим на највишем нивоу. За сада, све је у најбољем реду. Шта доноси сутра, стварно не знам, али надам се најбољем", закључио је шестоструки шампион Аустралијан Опена.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар