АО - Прича дана: Заборавни јуниор, плаво-бијели Цици и дејт на цијени!

Шта може да вам се деси ако заборавите да су установљена правила, видели смо неколико пута на Аустралијан опену.

Тенис 23.01.2019 | 23:07
АО - Прича дана: Заборавни јуниор, плаво-бијели Цици и дејт на цијени!
Или пожурите са слављем, или заборавите да треба да одиграте меч, а то може да буде ужасан пропуст, нарочито ако противник има мечу лопту.

Углавном гаф који је направио јуниор Хиђиката, није нешто што се дешава често. Али момак је млад, треба му опростити.

Како се крај турнира ближи, највише се прича о победницима, а Грк Циципас је у центру пажње.

Аустралијанци желели да Циципас игра за њих

Стефанос Циципас је момак о ком се прича ових дана у Мелбурну. Не само због тениса и тога што ће у после велике победе над Федерером, а потом и над Баутистом Агутом, у полуфиналу играти са Рафаелом Надалом.

Аустралија је, уствари, желела да Циципас буде њихов. Да игра под њеном заставом.

„Разговора је било, али нисмо били ни близу тога да играм за Аустралију. Претпостављам да је сада за њих то разочарање, али што се мене тиче ја сам поносан што сам Грк и што играм у плаво-белим бојама“, казао је 20. годишњи тенисер.

Најмлађи је од Новака Ђоковића 2007. у полуфиналу једног Гренд слема. У мечу са Агутом таман пошто је повео са 2:1 у сетовима, добио је опомену због коучинга.

„Све што је мој отац Апостолос рекао било је да пијем више течности. И то је то. То се рачунало као кршење правила. Нисам знао да то не сме да ми каже“, поручио је Циципас.

Лејвер: Де Минор има таленат

Легенда аустралијског и светског тениса, Род Лејвер, сматра да млади тенисер из Сиднеја, Алекс де Минор има све предуслове да буде у самом врху.

„Он је истрајан. Ту је увек да пружи највише што може. По мени, имао је сјајну прошлу сезону и сада само треба да настави у истом стилу. Не сме себи да дозволи да спава на ловорикама. Видео сам неколико мечева у којима је заиста морао да ископа победу, што није било једноставно“, сматра Лејвер.

Де Минор је у Аустралији стигао до трећег кола у којем је поражен од другог носиоца, Рафаела Надала.

Муратоглу: Нисам се плашио да ћу добити отказ од Серене

Тренер Серене Вилијамс Патрик Муратоглу, изјавио је како није био забринут после УС Опена да ће га америчка тенисерка отпустити.

Многи су веровали да је то што је у Њујорку признао да је Вилијамсовој у финалу са Наоми Осаком давао инструкције, због чега је судија Карлос Рамос казнио Американку, био пут ка његовом отказу. Он каже да је апсолутно био миран.

“Нисам се бринуо ни најмање. Из много разлога. Прво, надам се да тренери неће добијати отказ ако прекрше правило коучинга, у супротном, било би тренера који би добијали отксаз сваког другог дана. Друго, надам се да је наша седмогодишња веза јача од неког судије у столици. Треће, то би било, да је она нешто урадила, врло емотивна одлука. А она то не ради, много је паметнија, Чак и ако сам направио велику грешку, а ја мислим да нисам, и она такође греши”, закључио је Муратоглу

Јуниор заборавио правила и због тога изгубио меч

На турниру јуниора догодила се једна необична ситуација и то у мечу Аустралијанца Ринкија Хиђикате и Зејна Кана.

Кан је водио са 6:4, 5:4 и имао је предност на свој сервис, тачније меч лопту. Онда је одсервирао, лоптица је додирнула врх мреже и пала у сервис поље Хиђикате, који је само ноншалантно закуцао ниско у мрежу.

Али то је био кобан потез јер је ове године на јуниорском турниру успостављено праваило да ако се после неца лоптица спусти у поље, поен буде настављен нормално. Хиђиката је то заборавио, тиме је поклонио поен, уједно и меч противнику. Једноставно, требало је само да одигра тај поен. Ко зна, можда на крају и не би изгубио..

Тиндер експлодирао у Мелбурну

Многи тенисери су током овог турнира причали о друштвеним мрежема, њиховим манама и предностима.

Апликација за упознавање и “дружење”, популарни Тиндер, у првој недељи Аустралијан Опена бележи пораст у саобраћају. Према статистичким подацима, број спојева у Мелбурну порастао је чак за 28 посто, што је, сложићете се, завидан број.

Стручњаци сматрају да је до тога дошло највише због присуства страних играча, њихових тренера и чланова тимова, те коначно великог броја страних навијача који су дошли у Мелбурн и због тениса, али и да се забаве ван терена.

У дневнику “Хералд сан” су то сумирали кроз духовит наслов “Гејм, сет и Тиндер меч”.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар