АО - Прича: Бивша студенткиња са Флориде, игра турнир снова!

Мистерија Колинс. . .  Американка, Данијел Колинс, некако се свима провукла испод радара. Оно што је урадила до сада у Мелбурну права је тениска бајка.

Тенис 23.01.2019 | 21:30
АО - Прича: Бивша студенткиња са Флориде, игра турнир снова!
Са 25 година, прво је успела да оствари прву победу на Гренд слем такмичењима у каријери, да би после тога наставила да ниже чуда.

Њена прва жртва била је Јулија Гергеш, потом су долазиле на ред Сакија Викери, па Каролин Гарсија, онда и Анђелик Кербер, други носилац, а у четвртфиналу Анастазија Пављученкова.

Право је питање како је Американка, која је некако у оним средњим тениским годинма, тек сад сазрела за велика остварења. Зашто до сада није успевала више на гренд слему?

Одговор је једноставан, за њу је било много битнијих ствари од тениса, као рецимо да добије диплому из области медија и журналистике, али и економије.

Дипломирала је на Вирџинија универзитету и после победе над Пављученковом, постала је прва тенисерка која је играла универзитетску НЦАА лигу а да је у полуфиналу Гренд слема још од 1996. године и Мередит Мекграт.

"Година на Вирџинија универзитету није јефтина, кошта 50.000 долара", каже Колинсова, која је, за сваки случај, желела да буде обезбеђена у случају да у тенису, где зарађују само најуспешнији, нешто не крене најбоље.

Прошле године у Мелбурну, стала је у последњем колу квалификација, а онда је проиграла на америчкој турнеји, у Индијан Велсу и Мајамију.

У Калифорнијској пустињи, победила је Тејлор Таунзенд, па потом и 14. на свету Медисон Киз, и тако је стигла до четвртог кола.

У Мајамију је било још боље. Прошла је квалификације, ппотом добила Коко Вандевеј и Дону Векић, да би онда шокирала све победом над Венус Вилијамс. Стала је у полуфиналу против Јелене Остапенко.

Скок са 165. на 45. место, а онда и на 35. током лета после полуфинала у Сан Хозеу. Каже да воли да се бори, али и да је много научила од старијих, пре свега од свог деде.

"Волим рат на терену, када све постане густо. Небитно је да ли је публика уз мене или против, то ме не дотиче. Можда је и боље када не навијају за мене јер тада желим да им покажем како греше. Много сам научила од старијих, да требе увек радити. Мој деда има 80 година, а ипак сваки дан устаје рано и иде на посао. Што би мени било тешко?", поручила је сензационална полуфиналисткиња у Мелбурну.

Њена последња препрека ка финалу је Петра Квитова. Данијел се не плаши никог, Петра мора да обрати пажњу. Колинсова ни овај пут заиста нема шта да изгуби.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар