АО - Прича: Серенин резултатски колапс!

Или није готово док се не заврши! Колико један детаљ промени све у мечу најбоље се видело у четвртфиналном дуелу између Серене Вилијамс и Каролине Плишкове.

Тенис 24.01.2019 | 00:04
АО - Прича: Серенин резултатски колапс!
Имала је Вилијамсова 1:1 у сетовима и 5:1 у сету одлуке, практично, требало је само да дотуче противницу, а онда је кренуло све по злу.

У том седмом гему, догодиле су се две ствари, у покушају да крене у бекхенд страну, проклизала је и искренула зглоб леве ноге.

После тога, судије су јој на меч лопти досудиле фут фолт, и од тог момента кренула је невероватна драма. Изгубила је тај сервис гем, потом и наредних пет притом неискористивши укупно четири меч лопте. Нешто што се Вилијамсовој, током каријере, заиста ретко дешавало.

Нема сумње да је Плишкова, због позиције у којој је била, заслужила све похвале за начињен преокрет, али питање је колико јој је помогло то што се Американка повредила.

Мислима сам већ била у свлачионици, али срећом, телом нисам. Просто не могу да верујем да сам успела да победим“, поручила је Плишкова непосредни по завршетку меча у „Род Лејвер арени“.

Серена није желела да одузме пет мињта славе противници. Каже да повреда није разлог што је изгубила.

„Та повреда нема везе с тим што сам изгубила. Једноставно, Каролина је од те меч лопте на 5:1 играла заиста невероватно. Погађала је линије, не могу себи ништа да замерим, јер нисам урадила ништа што је било лоше“, изјавила је Американка.

Рекла је да јој нимало није лакше то што зна после овога може опет да иде кући и буде са својом кћеркицом.

„Ништа ми неће бити лакше, ја једноставно не волим да губим, и то је то. Биће ми ово једно велико искуство, да кад следећи пут будем у оваквој ситуацији, не направим исто“, рекла је Серена.

Овај сусрет је показао да у тенису нема унапред уписаних победа и да се сваки поен мора одрадити до краја. Чак и кад сте на ивици победе, амбис није далеко, ако сте неопрезни.

Вилијамсовој су се дешавале разне ствари у каријери, али ово је већ други Гренд слем на којем не успава да оствари свој циљ, да освоји 24. Гренд слем пехар у каријери.

За Плишкову, после две година четвртфинала у Мелбурну, коначно искорак, прво полуфинале. Али сада је на реду полуфинале са шампионком УС Опена, Наоми Осаком. А нисмо тако далеко ни од чешког финала женског сингла, које ће се догодити ако Каролина победи Јапанку, а Петра Квитова, Американку, Данијел Колинс.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар