Званично - Балотели!

Марсељ је добио новог играча, трансфер-сага је готова!

Фудбал 24.01.2019 | 22:30
Званично - Балотели!
Коначно и званично - Марио Балотели је нови фудбалер Марсеља. То су потврдили и Олимпик и Ница тако да је ова сага готова. Балотели је и званично представљен као нова деветка Олимпика. Он је раскинуо уговор са Ницом и потписао је на шест месеци са Марсељом као слободан играч. Данас је успешно прошао медицинске прегледе.

Марсељ није жалио пара како би Балотелија довео у своје редове. Лекип данас доноси информацију да би до јуна Балотели могао да у француској луци заради 5.400.000 евра. Еминентни француски лист наводи да се Марсељ обавезао да Балотелију на основу плате искешира 4.000.000 евра. Балотели ће моћи да на име бонуса заради још додатних 1.400.000 евра.

У случају да до краја ове сезоне, постигне десет и више голова, Балотели ће зарадити 6000.000 евра. И то није све. Знајући превртљиву и чудну ћуд сјајног нападача Марсељ је у уговор ставио још једну клаузулу. Уколико Балотели, током стажа на Велодрому, буде испуњавао етичке норме зарадиће још 800.000 евра.

Дуго су трајали преговори, познато је да председник Марсеља Жак Анри Оро и Мино Рајола нису баш најбољи пријатељи, а није далеко ни Андони Зубизарета. Ипак, мало по мало су се померали ка договору. На крају је он уз доста муке и достигнут.

Тренер Марсеља до сада није био задовољан учинком нападача па је зато и сам учествовао у довођењу Балотелија. Контактирао га је преко телефона, па је и то било важно у овом трансферу.

Ница се поздравила са Балотелијем уз наслов "Крај лепе приче". Италијански нападач је тамо провео две и по сезоне, а за то време постигао је 43 гола.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар