Пјонтек у Милану, Игуаин у Лондону, Мората у Мадриду!

До краја дана би могла да буду комплетирана три битна и недељама најављивана трансфера.

Фудбал 23.01.2019 | 17:30
Пјонтек у Милану, Игуаин у Лондону, Мората у Мадриду!
Пољак, Кшиштоф Пјонтек, стигао је на медицинске прегледе у Милан, у међувремену је у Лондон слетео, Гонсало Игуаин, док се у Мадрид враћа Алваро Мората.

Откровење сезоне у Серији А Пјонтек је стигао у Милан на медицинске прегледе из Ђенове.

Италијански медији најављују да ће га "росонери" платити 35 милиона евра, а да ће 23-годишњак потписати уговор до 2023.

Пољак је постигао 19 голова на 21 утакмици за Ђеноу ове сезоне, а за црно-црвене би могао да дебитује већ у суботу у дербију са Наполијем.

Због Пјонтека се Милан одрекне искусног Аргентинца Игуаина на половини договорене позајмице из Јувентуса, а то ће да искористи Челси.

"Пипита" је стигао у Лондон у среду ујутру на медицинске прегледе пред потписивање уговора на "Стамфорд Бриџу".

Челси ће да позајми Игуаина до краја сезоне, уз опцију откупа уговора на лето.

Долазак Игуаина избацио је из калкулација за тим код Мауриција Сарија Шпанца Морату, који ће каријеру највероватније да настави у Атлетико Мадриду.

Мората, који је поникао у омладинском тиму "јорганџија", репутацију голгетера је изградио у редовима највећег ривала Реала.

Врхунац каријере је доживео током две сезоне у Јувентусу 2014-2016, "краљевски" клуб је искористио откупну клаузулу и вратио га за 30 милиона евра, а онда га је 2017. продао Челсију за 65.

Међутим, Мората је подбацио у Лондону, па се враћа у родни град. Нема сумње да га очекује знатно већа минутажа у Атлетику, с обзиром да Дијего Симеоне од старта сезоне не може да пронађе одговарајућег саиграча у нападу за Антоана Гризмана.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар