''Нисмо свјесни колико је лудо...!''

''. . . то што Јокић има више асистенција од ЛБЈ!" Српски кошаркаш, Никола Јокић, има фантастичну сезону иза себе и према писању америчких медија готово сигурно ће учествовати на првом Ол-стару у каријери.

Кошарка 24.01.2019 | 15:30
''Нисмо свјесни колико је лудо...!''
Центар Денвера најбољи је играч једне од најбољих екипа у лиги, а поред тога бележи сјајне бројке и потпуно је незамисливо да га не видимо у Шарлоту 17. фебруара.

То сматрају многи у САД, па тако и реномирани новинар ЕСПН Зек Ло који је направио причу о његових 12 играча који би требало да се нађу у обе конференције.

По њему Јокићу место стартера измиче за мало и припада Ентонију Дејвису, а првих пет му изгледа овако – Џејмс Харден, Стеф Кари, Кевин Дурент, Пол Џорџ и Ентони Дејвис.

"Колико је окрутно то што двојица од Леброна, Јокића, Џорџа, Дурента и Дејвиса морају да крену са клупе. То је пет од девет најбољих играча лиге ове сезоне. Леброн је најбољи играч, то знају сви, али је пропустио 30 одсто утакмица и то је довољан разлог да крене са клупе", пише Ло који додаје да Пол Џорџ и Кевин Дурент морају да буду стартери, што нас доводи до тога да се бира између Дејвиса и Јокића. 

"Дејвис бележи скоро десет поена више од Јокића, бољи је атлетски, дефанзивно и заштитник обруча. Јокић бележи нереалних 7,7 асистенција у просеку. Центар који се налази на седмом месту (по броју асистенција) у лиги – и испред је Леброна! Мислим да не схватамо колико је ово лудо. Када се ради о центрима Јокић је већ сада најбољи асистент у историји НБА".

Ло наводи да у Николину корист иде то што су Нагетси много боље пласирани на табели од Пеликанса, међутим састав Њу Орлеанса је доста слабији и на крају у закључју каже да по њему Дејвис добија предност у односу на Јокића "за длаку".

Гласање за Ол-стар меч је завршено у понедељак, а коначни резултати биће познати 24. јануара. Јокић је на последњем пресеку био седми на листи високих играча на Западу, али то су били само гласови навијача који чине 50 одсто. Наредних педесет чине играчи (25) и медији (25).

Ово је све само за стартере, уколико Јокић не буде међу првих пет, што је и реално, тренери ће га готово сигурно одабрати међу резерве. Све учесници ће бити познати 31. јануара, док ће капитени екипе бирати седмог фебруара. Ол-стар меч на програму је 17. фебруара у Шарлоту.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар