Психолози о понашању Душка Тошића

СКАНДАЛ који већ неко време потреса јавност у Србији и региону, везан за Јелену Карлеушу, Огњена Врањеша и Душка Тошића, и даље је многима, у свакодневним разговорима, тема број један.

Забава 23.01.2019 | 11:41
Психолози о понашању Душка Тошића
Разноврсне анализе и мишљења се само "сударају" на улици, пијаци, по кафићима, а у свим тим причама на многим уснама лебди питање - како се, после толике прашине која се дигла, осећа Душко и шта му све пролази кроз главу?

Народски речено, набијени су му рогови, макар на друштвеним мрежама. Стрелице уперене ка њему су некад отровне, некад шаљиве. Свакако - њему нису нимало пријатне. Спекулације око тога да ли ће се развести или не, демантији и Јеленине тврдње да је са њиховим браком све у најбољем реду - само су "кап у мору" у општем хаосу који влада, пре свега на интернету. Хаосу кроз који Тошић пролази ћутке. Макар јавно.

- Он не би требало да је изненађен понашањем своје супруге - констатује за "Новости" психијатар Јован Марић. - Ако имало познаје природу жена, могао је и раније да закључи да је она екстремни егзибициониста. Уколико он има потврду сопствене љубави и њене, та узајамна љубав увек ће да победи све скандале. Слично је раније било и са Северином и са још неким особама. Питање је - ако је данас свима доступан фото-апарат, сви га имају у руци - зашто се тако масовно људи сликају голи? Шта се ту крије?

Битан сегмент целог скандала, и не само овог је, по Марићу - крштеница.

- Кад су у питању времешне жене које имају више од 40 година, а занимање им је певачица, очигледно је да не могу да издрже конкуренцију двадесетогодишњакиња, и онда покушавају на разне начине, између осталог и скандалима, да се одрже у медијима - објашњава нам Марић. - Мома Капор је лепо рекао: "Сваке године има талас нових, лепих, младих двадесетогодишњакиња", и сваке следеће године опет ће стасати неке нове.

Многобројни коментари на друштвеним, мрежама, сматра чувени психијатар, никако не могу да буду пријатни Душку, пре свега због тога што има са Јеленом двоје деце.

- Мушкарац који је оженио особу таквих карактеристика може да рачуна на то - додаје психијатар. - Увек има неко ко је млађи, лепши, јачи, паметнији, богатији... Изазови и прилике за ту врсту излета су свакодневни. Онај ко се оженио неком која ће бити мета тих, можда, јачих, лепших, млађих, богатијих, мора да рачуна да постоји ризик.

За Тошићево медијско ћутање Марић, уз осмех, има јасно објашњење:

- То је често добар начин. Шта год се каже, ви новинари мало "окренете", нешто додате... Сви имамо искуства са новинама. Неке реченице морају да се промене, нешто да се стави у наслов што нема доле у тексту, да привуче читаоца. То је класика. Онда многи сматрају да је боље ћутати. Тако се не даје шанса новинарима да то што је изречено мало "изврну".

Психолог Александра Јанковић констатује за наш лист да је Тошић и до сада био у приличној сенци своје жене:

- Јелена је позната као "мала од скандала". Кад год се нешто "таламбасало" - ту је Карлеуша. Душко је прихватио улогу неког ко треба да истрпи све оно што његова супруга ради. У овом конкретном случају, он не иступа из позиције коју је заузео. Сматра да ће пасивним ставом боље да одреагује на сва та догађања, и не мисли да се у ту полемику на било који начин укључује.

Јанковићева сматра да се Тошићева позиција није битно променила у односу на раније.

- Он је, просто, човек који тако функционише - вели нам Александра. - Имате људе који су личности тог типа. Без обзира на то колико су познати, а он то, свакако, јесте у свету спорта, немају неку нарочиту потребу да учествују у скандалима.

Догађаји овог типа изазивају, како она каже, обиље реакција које, по правилу, јесу негативне.

- Сигурно је да он, па и она, у овом тренутку преживљавају тежак период - додаје психолог. - Чим неко завири у ваш живот и крене да вас прати, а наши људи воле да буду и детективи и судије истовремено, те особе не могу да буду у доброј позицији, тим пре што је он мушкарац и што су његова сујета и лично достојанство прилично повређени. Читао или не читао све што се пише по интернету - није битно. Ти коментари ће, свакако, доћи до њега. Он, због свега тога, може да се осећа веома лоше. 

ТЕШКО МУ ЈЕ НА УТАКМИЦАМА

САГЛЕДАВА Александра Јанковић ширу слику, па тако светло баца и на Тошићево "радно место" - стадион, где је, неретко, током мечева, Карлеушин супруг десетинама хиљада људи на оку:

- Душко је спортиста и посао му је везан за утакмице, а навијачи су људи који и пишу те коментаре и врло су информисани о свему, па му неће бити баш пријатно.

Новости
фото:интернет

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ЗАЛОСНО

23.01.2019 11:24

Јао психолога и струцњака пабољу би диагнозу изјавиле оне зене на пијаци сто продају поврце. Све струцњаци до струцњака са купљеним дипломама. Де мало и о зени огњена и она је угрозена и њој су рогови набијени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

111

23.01.2019 12:40

Треба она огњена да казни

Name

Xцвбн

23.01.2019 13:45

А, прочита човјек и ове глупости. Чуј овог првог: ,,Душку ће тешко пријати коментари“. Шта би требло да скаче попут разјареног бицка около. Раде то жене. Никога оробили нису, никоме зло нису учинили њихова ствар и чаршијско испирање уста које је у суштини небитно. Уговор је оно што ће му омогућити све:жене, путовања, хармонију. Што Јелнусе боли него то, а и тип је заиста ријетко јак. Држи се перфектно. Мој брак, мој живот.

Name

Петyр Баелисх

24.01.2019 01:06

Бајо, овај доктор је ћаћа и најјачи у својој бранши, вјеруј ми. Проф др Јован Марић. Ко није чуо за њега нека мало гугла, ето не мора ни да чита.

Name

Петар Петровиц и Митар Мириц

25.01.2019 04:50

Као прво,она се ,Јелена се удала за њега да би се назвала нецијом супругом и у овом слуцају мајком. Друго,Дуско је веома маркантна особа,али не и интелигентан,зар не? Јер да јесте не би патио за комадом пластике,сто она и многе друге јесте. Овај други и његова зена,иста ствар,једина разлика измедју ова два пара је тај сто Дуско није пластицан,ово троје Јесу,пуни силикона и овај из Карановца,о Бозе драги каква наказа.Фуј. Најбоље је то описала она "простакуса" Рудан

Name

Боки

25.01.2019 07:37

Ало људи ста је са Дарком Лазицем??? Преузе Карлеуса све медије.

ОДГОВОРИТЕ