Правда за Давида одговор Лукачу

Поводом јучерашњег медијског наступа министра унутрашњих послова Републике Српске Драгана Лукача, који је, између осталог, изјавио да “сарајевски адвокат Ифет Ферагет свесно лаже јавност износећи неистине без икаквих доказа да су познате све чињенице у вези са наводним убиством Давида Драгичевића”, данас се огласила група “Правда за Давида” отвореним писмом министру Лукачу.

Република Српска 23.01.2019 | 09:24
Правда за Давида одговор Лукачу
Писмо преносимо у цјелости.

"Поштовани господине Лукач, ми као група желимо и морамо јавно да реагујемо на Ваш јучерашњи, слободно можемо рећи, напад на адвоката породице Драгичевић господина Ифета Ферагета. Ми нећемо бити његови адвокати. Он ће сасвим сигурно знати да Вам одговори на најбољи могући начин. Осврнућемо се на неколико ствари које сте Ви у том интервјуу навели, а које заслужују свакако да буду прокоментарисане.

Ви се позивате на изјаву адвоката Анте Нобила који је наводно изјавио како ништа није онако како група презентује у јавности у смислу да је Давид убијен у организацији и спрези полиције и тужилаштва.

Подсјетићемо Вас на сљедећу изјаву адвоката Анте Нобила из документа који је исти предао Окружном јавном тужилаштву у Бањалуци 02.11.2018. године – „Истрага је почела лоше, траљаво, непрофесионално, било је и злоупотреба.”

Овом приликом Вас питамо зашто се не позовете на изјаве адвоката Зоре Добричанин Никодиновић из интервјуа од 07.01.2019. године, а која директно оптужује појединце из полиције за заташкавање злочина над Давидом, за заташкавање стварних доказа и монтирање лажних, али и за прикривање убица. Напоменула је да у тужилачки спис не вјерује и да јој све изгледа као добар сценарио.