Авион са играчем није пронађен!

Истрага се наставља у четвртак! Потрага за несталим авионом који је превозио играча Емилијана Салу из Француске у Велс завршена за данас, а саопштено је да се не очекују да ће бити преживелих.

Фудбал 22.01.2019 | 22:10
Авион са играчем није пронађен!
Полиција је саопштила да одређени предмети плутају у води, али да не може да се потврди да ли су то делови малог авиона који је синоћ нестао са радара, на свом путу из Нанта до Кардифа, изнад канала Ламанш.

"После хладног времена, вода је врло хладна... Не очекујем да ће неко преживети. Ми једноставно не знамо како је авион нестао синоћ. Једноставно је ишчезао", рекао је званичник обалске страже Џон Фицџералд.

"Ако су слетели у воду, шансе за преживљавање, у овој фази, су нажалост танке", навела је полиција.

Потрага је трајала укупно 15 часова, а прекинута је вечерас по заласку сунца. Сала је у понедељак поставио на друштвеним мрежама фотографију са фудбалерима Нанта, уз поруку "последњи поздрав".

Кардиф је довео Салу за 15 милиона фунти, што је клупски рекорд. Сала је прошле недеље био у Кардифу када је трансфер потврђен, а Премијер лига није саопштила да ли је трансфер комплетиран. "Једва чекам да почнем да тренирам са новим саиграчима и да се бацим на посао", рекао је Сала у видео поруци на сајту Кардифа.

Он је ове сезоне постигао 19 голова у првенству за Нант и пети је стрелац француске лиге, са голом заостатка за Нејмаром из Пари Сен Жермена, најскупљим фудбалером света.

"Он је био љубазан, фин и диван фудбалер кога су сви волели", рекао је председник Нанта Валдемар Кита за француску телевизију ЦЊуз. Нант је сутра требало да игра утакмицу у Купу, али је меч померен за недељу, док је Кардиф отказао данашњи тренинг, пошто су сви у клубу потресени због ситуације.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар