Батшуаји у Бриселу чека расплет!

Монако све даљи, сада је Ђенова у игри! Ништа више није сигурно!

Фудбал 23.01.2019 | 22:05
Батшуаји у Бриселу чека расплет!
Колико прошле седмице изгледало је да је трансфер Мишија Батшуајија у Монако само питање тренутка, а у року од само неколико дана дошло се до тога да више није јасно шта ће бити с белгијским репрезентативцем.

Батшуаји се тренутно налази у Бриселу, где чека свој наредни ангажман и сигнал из Западног Лондона. Мада је одлазак у Монако био готово известан, сада се као опција све више помиње - Ђенова! Разлога има неколико, а оно што је извесно и што је потврдио чак и Марселино Торал - Батшуаји се у Валенсију неће враћати. 

Све је почело са Челсијевим отезањем да се заврши позајмица у Монако. Пошто је Челси ушао у сопствене проблеме са нападачима, на Стамфорд Бриџу се родила идеја да Батшуаји буде продат ове зиме како би се финансирао долазак новог голгетера (читај: Гонзала Игуаина). Челси је пробао да прода ту причу људима из Монака, али је убрзо стигао негативан одговор. Потпредседник Кнежева Вадим Васиљев открио је још пре неколико дана да постоји договор клуба са нападачем и његовим агентом, али да је Челси одустао од позајмице и да Батшуајија даје само уз обештећење. Монако то не жели и зато се окренуо довођењуКарлоса Винисијуса из Наполија. Тај посао је договорен као позајмица до краја сезоне. 

Шта је са Батшуајијем? Сада се као дестинација помиње Ђенова. Челси би тако покушао да помогне Милану да ангажује новог центарфора, пошто су на Сан Сиру пристали да пусте Гонзала Игуаина да дође на Стамфорд Бриџ. Идеја је неколико - Челси овде прави уступак због Росонера и нуди Батшуајија Ђенови до краја сезоне, уз опцију откупа, али и могућност да Белгијанац одмах буде откупљен. Чак се опет провлачи мисао да би Батшуаји могао у Милан ако се, којим чудом, прекине нит преговора између Милана и Ђенове за Кшиштофа Пјонтека. Наводно, завршетак овог посла већ је померен за среду због тога што Милан и Ђенова не могу да се договоре око тога који ће играч да дође у редове Грифона као део целог трансфера. Ђенови су нуђени Ален Халиловић и Андреа Бертолаћи, међутим првог у познатој италијанској луци не желе, а за другог нису успели да се договоре. 

Дакле, овде су практично све карте отворене. Не би нас чудило ако би Батшуаји на крају ипак остао у Валенсији или се чак вратио у Челси...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар