ИТА: Роналдо промашио пенал, Јувентус убједљив!

Фудбалери Јувентуса победили су на свом терену Кјево са 3:0 у последњој утакмици 20. кола италијанске Серије А.  Ово није било Роналдово вече! Шампион Италије одиграо колико му је било потребно да освоји сва три бода против посљедњепласираног Кјева - 3:0 (0:0). Утакмицу обиљежили првенци чак тројице играча Јувентуса.  Јуве убио Серију А! Просто, нема конкуренцију!

Фудбал 21.01.2019 | 23:29
ИТА: Роналдо промашио пенал, Јувентус убједљив!
"Стара дама" је од почетка сусрета имала контролу и ниједног тренутка се ; победник није доводио у питање.

Актуелни шампион Италије повео је голом Дагласа Косте у 13. минуту, да би на 2:0 повисио Емре Чан у 45. минуту, на асистенцију Паула Дибале.

Јувентус је у 53. минуту имао одличну прилику да дође до три гола предности, али Кристијано Роналдо није реализовао једанаестерац, пошто је одбрану уписао Стефано Сорентино.

Домаћин је ипак у финишу успео да дође и до трећег гола, а овај пут у листу стрелаца уписао се Данијеле Ругани.

Јувентус је први на табели Серије А са 56 бодова, девет више од првог пратиоца Наполија, док је Кјево последњи, 20. са осам.

Сваки пут се изнова изненадимо, иако је јасно да је сезона тек на половини и да предност од девет бодова не мора ништа да значи. Али онда погледаш са којом лакоћом Јувентус решава утакмице у Серији А, видиш и ту табелу и само четири испуштена бода у 20. кола (?!) и јасно ти је да је ова сезона што се шампионске трке завршена и пре но што је почела. Јуве је просто недодирљив за клубове из Италије, чак и за оне из врха, а кад је преко пута фењераш из Кјева онда је то само формалност. Стара дама се није није ни презнојила, али је у 20. колу првенства стигла до рутинских 3:0 против гостију из Вероне.

За утеху Кјеву, или бар голману Стефану Сорентину, податак да је успео да одбрани пенал Кристијану Роналду, први његов промашенији у Серији А ако смо добро упамтили, и спречи још тежи дебакл Кјева. С тим да гости из Вероне не треба да буду незадовољни, нису они уопште били толико лоши (Ненад Томовић и Иван Радовановић су свих 90 минута играли за госте) колико је Јуве навикао већ да побеђује и много јаче саставе.

У 25. минуту Даглас Коста је најавио коначан исход меча када је, док је још био на 25 метара од свог гола, видео да се отворио простор за контру и за тили част прескочио пола терена пре но што се нашао у зони шута и резантним ударцем начео госте.

Леп гол Косте, нема спора, али о укусима се не да расправљати, а многима ће се више допасти погодак Емреа Џана за 2:0. Не зато што је Џан урадио нешто спектакуларно – мада га јесте добро нациљао у секунди – но зато што је тај његов шут био последица акције од чак 28 пасова. Тек да се потврди колико је Јуве испред свих. Непојмљиво комплексна машина за конкуренцију, остали једноставно не могу да идејно добаце толико далеко.

Па онда тај Роналдов промашај и погодак Данијелеа Руганија за коначних 3:0, после две асистенције Паула Дибале, ова трећа се писала Федерику Бернардерскију... А да је неком у Јувентусу не дај Боже била потребна још која за некакав индивидуални подвиг не сумњамо да би успели.

Како било, чини се да је ова сезона већ изгубљена. Док се Интер и Милан не врате на стари ниво... Нема ту првенства...

Урбана легенда љубитеља играња кладионице која гласи да уколико играју први и посљедњи тим у првенству обавезно дође "икс" наравно да се не може примјењивати у стварном фудбалу, а посебно кад је у питању торински Јувентус.

"Стара дама" је у посљедњем мечу 20. кола Серије А дочекала Кјево и са три гола у мрежи испратила "фењераша" назад у Верону.

ЈУВЕНТУС - КЈЕВО 3:0 (2:0)

До 18. побједе и девет бодова разлике за другопласираним Наполијем, "бјанконери" су стигли баш рутински и то највише захваљујући Дагласу Кости, Емреу Чану и Данијелеу Руганију, који су у понедјељак увече постигли своје прве голове у актуелној сезони.

Већ у 13. минуту црно-бијели су повели мајсторским ударцем Косте са 20-ак метара.

С "пола" снаге играли су домаћи фудбалери и апсолутно доминирали, али су тек у финишу првог дијела удвостручили предност.

Лијепу акцију и још бољу асистенцију Паула Дибале, крунисао је такође првенцем ове сезоне Турчин Емре Џан - 2:0.

Након што је са "покером" голова Дуван Запата из Аталанте стигао до 14 погодака, а потом и Сампдоријин ветеран Фабио Кваљареала, двоструки стријелац у Фиренци (3:3), очекивао се одговор Кристијана Роналда, који је доскора био потпуно усамљен на првом мјесту листе стријелаца.

А одговор Португалца био је промашени једанаестерац у 52. минуту!

Оправдано досуђени пенал због играња руком Матије Банија, Роналдо није искористио захваљујући одличној реакцији Стефана Сорентина.

То је барем мало подигло морал гостима који су тек тада почели мало да играју у Торину створивши једину праву прилику преко Рикарда Мођеринија, али је његов ударац главам одбранио Матија Перин.

У екипи "летећих магараца" свих 90 минута одиграли су српски фудбалери Иван Радовановић и Ненад Томовић.
 
До краја сусрета, Роналдо се баш максимално трудио да постигне погодак, био је актер још најмање двије стопостотоне шансе испред Сорентина, али очигледно ово није била његова ноћ и још неко вријеме ће морати да дијели лидерску позицију на листи најбољих голгетера шампионата Италије.

Зато је "пао" још један првенац и то у 84. минуту. Федерико Бернардески је центрирао из слободног ударца, а сам као дух на петерцу се "поклонио" Даниеле Ругани и овјерио побједу Јувентуса.

СЕРИЈА А - 20. КОЛО:

Ђенова - Милан 0:2 (0:0)
/Борини 72, Сусо 83/

Јувентус - Кјево 3:0 (2:0)
/Коста 13, Џан 45, Ругани 84/

у недјељу

Фрозиноне - Аталанта 0:3 (0:2)
/Манћини 11, Запата 44, 47/

Фиорентина - Сампдорија 3:3 (1:1)
/Муријел 34, 70, Пецела 90+3 - Рамирез 44, Кваљарела 81 пен, 84/

СПАЛ - Болоња 1:1 (0:1)
/Куртић 64 - Паласио 24/

Каљари - Емполи 2:2 (1:0)
/Паволети 36, Фаријас 90+1 - Ди Лоренцо 70, Зајц 81/

Наполи - Лацио 2:1 (2:0)
/Каљехон 34, Милик 37 - Имобиле 65/

у суботу

Рома - Торино 3:2 (2:0)
/Заниоло 15, Коларов 33 пен, Ел Шарави 73 - Ринкон 50, Ансалди 67/

Удинезе - Парма 1:2 (0:1)
/Окака 50 - Инглезе 11 пен, Жервињо 68/

Интер - Сасуоло 0:0

ТАБЕЛА: Јувентус 56, Наполи 47, Интер 40, Милан 34, Рома 33, Лацио 32, Аталанта 31, Сампдорија 30, Парма 28, Фиорентина 27, Торино 27, Сасуоло 26, Каљари 21, Ђенова 20, Удинезе 18, СПАЛ 18, Емполи 17, Болоња 14, Фрозиноне 10, Кјево 8*

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар